Novými vládcami univerzitného Counter-Striku sa stali UCM TEDI Bears Indigo

  • Sebastián Soroka
  • 30. 01. 2022 16:13

V sobotu 29.1 sa uskutočnili finálne zápasy univerzitných CS:GO majstrovstiev Slovenska, v ktorých sme spoznali nových kráľov univerzitného Counter-Striku. Po vypätých stretnutiach si nakoniec titul šampiónov z turnaja Deutsche Telekom IT Solutions CS:GO ukoristili študenti z Univerzity sv. Cyrila a Metoda vystupujúci pod clan-tagom UCM TEDI Bears Indigo.

Študenti z trnavskej UCM boli aj pred samotným začiatkom ligy pasovaní do role favorita, čo počas priebehu súťaže potvrdili na maximum. Cestu za vysnívaným titulom im nedokázali prekaziť ani reprezentanti Univerzity Komenského v Bratislave (Comenius Esport). Druhú finálovú miestenku si v košickom derby zabezpečila Technická Univerzita v Košiciach (Esport TUKE) s Patrikom "outex" Tomkom v zostave.

Comenius Esport však dokázal zažehnať smútok aspoň zvládnutým zápasom o tretie miesto proti študentom Univerzity Pavla Jozefa Šafárika v Košiciach (Esport UPJŠ). Hráči však chceli nepochybne viac ako "iba" bronz.

Čo sa týka samotného finále, tak to sa nieslo vo vyrovnanom duchu. Z BO3 série sme sa síce nakoniec pozreli iba na 2 mapy, avšak obe dejstvá ponúkli dramatický priebeh. Druhá mapa skončila najtesnejším možným výsledkom. UCM TEDI Bears si vďaka celkovej výhre zabezpečili aj postup na medzinárodne ešportové podujatie V4 University esport. Event, ktorý združuje najlepšie univerzitné tímy z krajín Vyšehradskej štvorky bude mať prizepool vo výške 2000€. Víťazný tím reprezentoval aj hráč Enterprise Esports Dominik "NIO" Maxian, či člen tímu Cryptova Martin "MAXX" Smolár. Ich univerzitný celok sa tak mohol počas celej súťaže spoliehať na kvality a bohaté skúsenosti, ktorými obaja disponujú.

Konečné poradie:

  • 1.miesto - UCM TEDI Bears Indigo
  • 2.miesto - Esport TUKE
  • 3.miesto - Comenius Esport
  • 4.miesto - Esport UPJŠ

Zdroj titulnej fotografie: Tomáš Macháček, EPLAYER

Ohodnotiť

0

Komentáre

Pre vloženie komentára sa musíte prihlásiť.