Nová mapa v CS:GO? Nerf AWPčka a M4A1-S?

  • 19. 11. 2022 13:05

Celé dráma okolo nového updatu sa začala už 18.11 o 8:45 večer. Z oficiálného CS:GO účtu prišiel Tweet so zneným

Quick, someone reply with a good "Anubis" pun.

V moment vydania tweetu mnoho známych ľudí začalo diskutovať o tom čo by tento tweet mohol znamenať, väčšina sa priklonila k tomu že oficiálny twitter účet CS:GO vydáva takéto tweety práve pred updatmi. Na najbližšie dve hodiny sa rozbehla dráma o tom čo vlastne očakávať, o 11 hodine večernej prišiel update SDK(vývojový kit) a oficiálneho dedikovaného serveru pre hru CS:GO. Na oficiálnu CS:GO stránku prišlo oficiálne oznámenie všetkých zmien.

A práve v ten moment prišla ta najmenej očakávaná zmena vyvolávajúca kopu ďalšej drámy na sociálnych sieťach, ak bol záujem vývojarov rozbehnúť obrovskú vášnivu diskusiu o daných zmenách, tak sa im to naozaj podarilo. Vývojari hry CS:GO prišli s následovnými zmenami:

[ MAPS ]
– Anubis has been added to Active Duty.
– Dust II has been removed from Active Duty.
[ GAMEPLAY ]
– AWP magazine size reduced from 10 bullets to 5.
– Reduced the M4A1-S range modifier from 0.99 to 0.94.

Rozhodli sa teda vymeniť jednu z najviac legendárnych CS:GO máp a tou je Dust2, ktorú väčšina ľudí pozná už z čias éry prvých verzií hry Counter-Strike a namiesto toho do aktívného kompetetívného map poolu pridať mapu Anubis. Mapa Dust 2 bola vydaná v roku 2001 mužom menom David Johnston.

Fotka mapy Anubis Source: Valve

Samotnou zmenou si prešli aj dve zbrane, jednou z nich je veľmi populárna zbraň AWP (Sniper rifle), a druhou M4A1-S, teda tlmičová M4ka. AWP má po novom update už len 5 nábojov v zásobníku a každý hráč tejto zbrane bude musieť omnoho viac šetriť náboje v každom kole. Čo sa týka M4A1-S, táto zbraň bude na väčšiu vzdialenosť dávať menej damage.

Na danú situáciu reagovala aj samotná organizácia G2 Esports, ktorá vytvorila v rámci vtipu falošnú petíciu.

Ohodnotiť

0

Komentáre

Pre vloženie komentára sa musíte prihlásiť.