Koľko by mohlo stáť odkúpenie Devica z NIP? Organizácia údajne požaduje 600 000€

  • Sebastián Soroka
  • 21. 08. 2022 18:20

Posledné dni sa začína na svetovej scéne opätovne skloňovať meno Nicolaia "Device" Reedtza. Portál jaxon.gg nedávno uviedol, že dánsky sniper sa snaží opätovne dostať do herného kolotoča a usilovne si hľadá miesto v novom tíme. Rovnaký zdroj tiež vyrukoval s informáciou, že jeho terajší zamestnávateľ - NIP si má od potenciálnych záujemcov pýtať 600 000€. O koho však konkrétne ide, nie je známe.

Do NIP prichádzal Device ako miliónová hviezda, ktorá svoju organizáciu dovedie k prvému Major titulu od ESL One Cologne 2014 a pomôže jej začleniť sa medzi najužšiu elitu. Prečo vlastne miliónová? Okrem toho, že ide o jedného z najlepších hráčov histórie, ktorí s Astralis dokázal vyhrať 4 Major tituly a množstvo ďalších turnajov a ocenení, tak celý jeho prestup mal stáť okolo 1 milión americký dolárov.

Device mal byť ten hráč, ktorý dopomôže slávnej značke vrátiť sa späť na vrchol. Celý ambiciózny plán sa však z viacerých príčin zosypal. Veľkú rolu v devicovom pôsobení zohrali ťažkosti v osobnom živote, čo bol jeden z hlavných dôvodov, prečo sa po Štokholmskom Majore dobrovoľne vypýtal na lavičku náhradníkov.

Po 9 mesiacoch v role náhradníka by sa však rodák z krajiny Vikingov veľmi rád znova vrátil k profesionálnemu hraniu. Aké sú však jeho možnosti? Prestupové obdobie je zvyčajne aktívne v lete a na prelome roka, kedy má profesionálna Counter-Strike scéna neoficiálnu pauzu od turnajov. Tímy tieto obdobia využívajú okrem oddychu aj na eventuálnu zmenu súpisky.

Práve prestupové leto sa zdá sa byť u konca, nakoľko kvalifikácie a turnaje sú už v plnom prúde. Meno Device však môže stále na prestupovom trhu urobiť veľký šok. Presne tak ako to 26-ročný Dán spravil minulý rok v apríli, keď svetlo sveta uzrela správa o tom, že opúšťa Astralis a oblečie si dres NIP.

Zdroj titulnej fotografie: Facebook/NIP

Device v drese NIP Source: SC PGL Esports S.R.L.

Ohodnotiť

0

Komentáre

Pre vloženie komentára sa musíte prihlásiť.