NEOFRAG bude útočiť na titul! Counter-Strike sa vracia do Austrálie

  • Sebastián Soroka
  • 01. 09. 2022 14:12

Návrat do Austrálie! Po dvoch "covidových" sezónach sa svetový Counter-Strike znova presunie do krajiny klokanov. V tieni ESL Pro League sa u protinožcov odohrá trojdňový turnaj s prizepoolom $100,000. Spoločnosť ESL zavíta do Melbourne.

Do austrálskeho veľkomesta zavítajú hráči z Číny, Južnej a Severnej Ameriky, Európy a zastúpenie budú mať aj dva tamojšie celky. Na turnaji sa predstaví aj český klenot, Adam "NEOFRAG" Zouhar, či pražská organizácia Entropiq s jej ruským CS:GO tímom. Celkovo sa v Melbourne predstaví 8 mužstiev. Víťaz si okrem $50,000 odnesie miestenku v ESL Pro League Season 17 Conference, odkiaľ môže získať miesto v hlavnej súťaži ESL Pro League.

Z 8 tímoch boli vytvorené dve štvorčlenné skupiny. Dva najlepšie tímy z každej skupiny postúpia do semifinále. Turnaj otvorí tento štvrtok o 2:30 SEČ zápas medzi OG a Wings Up Gaming. Finále je naplánované na 4.9.2022 (nedeľa) o 8:00 SEČ.

V skupine A sú NEOFRAG aj Entropiq

Zloženie skupiny A:

  • OG
  • Entropiq
  • Evil Geniuses
  • Wings Up Gaming

Dva európske celky, reprezentanti Severnej Ameriky a Číny. Papierovo možno vyrovnaná skupina, avšak favoriti sú celkom jasní. Prvé dve miesta by mali zobrať OG a Entropiq. Práve OG sú v aktuálnej chvíli na 8.priečke vo svetovom rebríčku, čo ich samo o sebe pasuje aj do role najväčšieho kandidáta na zisk titulu. Veľa však bude záležať aj od toho, ako im sadnú austrálske podmienky. Len nedávno dohrali BLAST Premier v Kodani a už sa presúvali na opačnú stranu planéty. Aklimatizácia na tamojšie podmienky spojená s cestovaním môže istotne zahrať svoju rolu. Na úvod ich tiež čaká BO1 séria proti čínskemu tímu Wings Up. Práve BO1 súboje bývajú pre veľkých favoritov mimoriadne zradné, zvlášť ak ich odohrajú so súpermi, od ktorých nevedia, čo presne čakať. S ázijskými tímami sa Európania nestretávajú každý deň.

Entropiq zase po sérii nevýrazných výsledkov potrebujú zabodovať. Neuspeli v kvalifikácii na európske RMR a sen o brazílskom Majore sa im tak rozpadol. Pred letnou prestávkou tiež neboli v najlepšej forme. Nenachádzajú sa ani medzi TOP30 tímami sveta. Tento stav by nepochybne potrebovali zvrátiť. Veľa napovie ich úvodný zápas proti EG.PA.

Entropiq sa predstavia v Austrálii

Entropiq sa predstavia v Austrálii Source: Facebok/V4FSF
Brazílsko-austrálsky súboj

Zloženie skupiny B:

  • Imperial
  • paiN
  • Grayhound
  • VERTEX

Brazílsko-austrálske "kombo". Skupina B ponúkne súboje domácich proti legendám a vychádzajúcim hviezdam z Brazílie. Ani v tomto prípade však favorita nemusíme hľadať dlho. Tím Imperial na čele s dvojnásobným Major šampiónom Gabrielom "Fallen" Toledom si je istotne vedomý svojej veľkej šance. Na medzinárodných turnajoch im nie vždy ide všetko podľa predstáv, avšak v konkurencii, ktorú ponúka turnaj v Melbourne istotne cítia šancu získať niečo viac, než len jedno víťazstvo. Vzhľadom na nevýraznú prvú polovicu roka 2022 sa rozhodli pre príchod Marcela "chelo" Cespedesa, ktorý nahradil v základnej zostave Lincolna "fnx" Laua.

Dýchať na krk by mohli Fallenovi a spol. ich krajania z tímu paiN, avšak odpisovať by sa nemal ani domáci tím Grayhound. Prekvapiť môžu aj VERTEX. Domáce podmienky je to, čo bude istotne hrať v ich prospech. Využijú túto šancu a postúpia aspoň do playoff?

Vytiahne Fallen svoj tím k titulu?

Vytiahne Fallen svoj tím k titulu? Source: PGL

Zdroj titulnej fotografie: BLAST Premier

Ohodnotiť

0

Komentáre

Pre vloženie komentára sa musíte prihlásiť.