Nečakaná zmena: Aleksib prestupuje do NIP, Plopski končí

  • Sebastián Soroka
  • 08. 09. 2022 23:13

Nočné prekvapenie v podaní Ninjas in Pyjamas. Švédska organizácia o 23:00 oznámila príchod novej posily. Z G2 Esports prichádza na pozíciu IGL, fínsky hráč Aleksi "AleksiB" Virolainen. V tíme končí Nicolas "Plopski" Gonzalez Zamora.

NIP tak využili dostupnosť fínskeho kapitána, ktorý bol síce súčasťou organizácie G2 Esports, avšak pre nenaplnené ciele mal po IEM Cologne povolené hľadať si nové pôsobisko. V auguste bol oficiálne presunutý na lavičku náhradníkov. V zostave ho nahradil Rasmus "HooXi" Nielsen.

V NIP tak po 3 rokoch skončil Plopski, nateraz bude evidovaný iba ako nahradník. Stále iba 20-ročný mladík, ktorý si 1x obliekol dres nindžov v čase, keď v zostave ešte aktívne pôsobili aj dve švédske legendy - Christopher "GeT_RiGhT" Alesund a Patrik "f0rest" Lindberg. Medzi jeho najväčšie úspechy patrí víťazstvo na IEM Fall 2021, či striebro z BLAST Pro Series Copenhagen.

Dôvodom tejto zmeny je stagnácia NIP.“„Keď pociťujete stagnáciu, potrebujete priviesť do tímu novú energiu, aby ste si udržali progres, myslíme si, že teraz je správny čas na to spraviť väčšiu zmenu, než obvykle“, uviedol COO NIP, Jonas Gunderson v oficiálnom vyjadrení.

Mnohí majú pri tomto prestupe pocit Déjà vu. Švédskí manažment nás totiž podobne šokoval aj počas minulého roka, keď do tímu nečakane priviedol Nicolaia “Device” Reedtza a postaral sa o najdrahší prestup v histórii CS:GO. Zároveň však aj jeden z najmenej vydarených, nakoľko Device sa po polroku presunul na lavičku nahradníkov, kde je umiestnený aj dnes.

Príchod Aleksib znamená aj to, že NIP budú nútení komunikovať výhradne v angličtine. Jazyková bariéra spravila v minulosti viacerým celkom problémy. Komplikácie s ňou priznávajú po zmenách v zostave aj Vitality. Uvidíme, ako sa s tým vysporiadajú REZ a spol.

Nová zostava NIP vyzerá nasledovne:

Frederik "REZ" Sterner
Hampus "hampus" Poser
Patrick "es3tag" Hansen
Ludvig "Brollan" Brolin
Aleksi "AleksiB" Virolainen

Nicolai "device" Reedtz - na lavičke
Nicolas "⁠Plopski⁠" Gonzalez Zamor - na lavičke

Daniel "djL" Naranic - tréner

Zdroj titulnej fotografie: PGL

Ohodnotiť

0

Komentáre

Pre vloženie komentára sa musíte prihlásiť.