Ďalší mladý talent opustí akadémiu NaVi: headtr1ck je na prestupovej listine

  • Sebastián Soroka
  • 02. 09. 2022 20:12

Natus Vincere sa hodlajú vzdať jedného zo svojich mladých klenotov. 18-ročný Daniil "headtr1ck" Valitov, ktorí je členom juniorského programu NaVi bol umiestnený na prestupovú listinu. Ukrajinská organizácia sa nebráni ani dohode o hosťovaní v inom klube.

Myslím si, že ešte nie je pripravený na to, aby hral proti najlepším tímom. Vidím ako je niekedy pasívny, pretože nevie čo má robiť, bojí sa niečo spraviť alebo nevie ako to spraviť“. Takto okomentoval headtr1ckovu hru, tréner Natus Vincere Andrey "B1ad3" Gorodenskiy. Mladý Ukrajinec sa s hlavným tímom NaVi predstavil na turnaji BLAST Premier, kde zastupoval Oleksandra "S1mple" Kostylieva. Aj keď svojim novým spoluhráčom dopomohol k postupu na hlavný turnaj a v individuálnych štatistikách zaznamenal rating na úrovni 1.12, tak realizačný tím evidentne nezaujal natoľko, aby mohol uvažovať nad tým, že ho časom presunie do základnej zostavy A-tímu. V posledných týždňoch sa totiž šepká o tom, že spomínaný S1mple by si mohol na dlhší čas vziať od Counter-Striku pauzu. 18-ročný Ukrajinec sa odvtedy spájal s jeho miestom v zostave.

Headtr1ck je súčasťou Natus Vincere od apríla 2020. V juniorskom tíme NaVi Youth a neskôr NaVi Junior si zahral aj po boku Ilyu "m0NESY" Osipova, ktorý sa začiatkom tohto roka stal hráčom G2 Esports. Kyjevská organizácia za tento prestup zinkasovala $600,000.

Po viac ako dvoch rokoch v NaVi, nám ukázal, že je skutočný profesionál a majster svojho remesla. Danielove zručnosti v hre a jeho osobnosť z neho robia ideálneho kandidáta pre akýkoľvek TOP team“, adresuje slová chvály tréner NaVi Junor, Amiran "aMi" Rehviashvili.

Celkom jasne sa tak v NaVi končí príbeh ďalšieho talentovaného mladíka. Na rozdiel od m0NESYho však teraz manažment organizácie dáva od neho ruky preč dobrovoľne. Uvidíme, kde nakoniec zakotví mladý Ukrajinec, a či ho slová B1ad3 počas turnaja BLAST Premier nepripravia o lukratívnu ponuku od veľkého tímu.

Zdroj titulnej fotografie:Instagram/NaVi

Ohodnotiť

0

Komentáre

Pre vloženie komentára sa musíte prihlásiť.