MSR 2022: Nitra bude hostiť domácu špičku, kto získa titul tento rok?

  • Sebastián Soroka
  • 11. 10. 2022 18:10

Nitriansky Agrokomplex bude hostiť tohtoročné Majstrovstvá SR v elektronických športoch. Najväčšie slovenské ešportové podujatie sa uskutoční v dňoch 13.-16.10 a návštevníci si okrem ešportových zápasov budú môcť užiť bohatý program sprevádzaný modernými technológiami a hernou zónou. Na svoje si prídu aj fanúšikovia automobilov, nakoľko Agrokomplex bude hostiť aj autosalón. Najväčším lákadlom je však dozaista CS:GO turnaj.

Turnaj v Counter-Striku sa začne už o deň skôr. Do Nitry dorazí osmička kvalitných tímov z domácej scény. Nebudú chýbať ani obhajcovia titulu - eSuba. Prizepool turnaja sa vyšplhal na 17 000€. Kto má najväčšiu šancu získať titul, a kto by mohol príjemne prekvapiť?

Rozpis úvodných zápasov
12.10

16:00 - Entropiq Prague vs. Enterprise Esports
17:30 - eSuba vs. Narcis

19:00 - Cryptova vs. Sampi.Tipsport
20:30 - Dynamo Eclot vs. GLORE

Turnaj sa hra systémom Double-elimination bracket. V praxi to znamená, že turnaj je rozdelený na horný a spodný pavúk. Pr prvej prehre padá tím do spodného pavúka, ak zaváha aj v spodnom pavúkovi, tak na turnaji končí.

Úvodne zápasy sa odohrajú formátom BO1. Ďalšie zápasy už budú prebiehať cez BO3 sériu. Výnimku tvorí iba nedeľné finále, ktoré bude mať formát BO5.

Source: Facebook/Y-Games Slovakia
V Nitre môžeme očakávať bitku troch veľkých favoritov
Dynamo Eclot

Zostava: capseN, nbqq, K1-FiDa, Dytor, Valencio
Tréner: Dzejky

Najväčší favorit? Dynamo Eclot nabudený po bohatej septembrovej žatve síce chýbali posledný víkend na LAN finále Sazka eLEAGUE, avšak tento čas dozaista venovali svojej príprave na turnaj v Nitre. Dvojka EPLAYER Rankingu si miestenku na turnaji zaistila skrz druhé miesto vo Y-Games PRO Series, striebro brala aj na nedávnom turnaji Tipsport CS:GO Praha, kde obsadila spomedzi CZ/SK celkov najlepšie umiestnenie. Nemožno opomenúť ani jej výrazne úspechy v Európe, baráž o ESL Challenger im unikla len o vlások. Aktuálne si dobre počínajú v Elise Invinational Fall.

Asi 1x v histórii sa dá hovoriť o tom, že DNE cestujú na domácu LANku ako najväčší favorit. Aj napriek stabilným výsledkom boli vždy v tieni iných tímov, to sa však v posledných týždňoch a mesiacoch otočilo a pri neúčasti SINNERS asi nie sú pochybnosti, že by mali byť oni tým favoritom, ktorý ma najväčšie šance na zisk titulu. Na MSR sa už raz tešili zo zlatého úspechu. Bolo to v roku 2020, kedy event prebehol online formou. Minulý rok skončili tretí, tentokrát bude ich cieľ jasný - trofej.

ENTERPRISE Esports

Zostava: system, The EliVe, H4RN, Blytz, manguss
Tréner: sandeN

Ak má niekto dýchať Dynamo Eclot na krk, tak to budú ich azda najväčší rivali a čerství šampióni Sazka eLEAGUE. ENTERPRISE majú navyše Dynamo Eclot, čo vracať, keďže posledný vzájomný súboj skončil v ich neprospech. V prvom rade sa však hráči budú sústreďovať na svoje výkony. Pri tých môžeme konštatovať, že ENTERPRISE na offline akciách vždy hrali slušnú partiu. MSR by nemalo byť výnimkou. Pre mnohých môžu byť práve oni najväčším ašpirantom na titul.

Je hneď niekoľko dôvod, prečo by mali v Nitre kraľovať práve oni. V ich prospech hrá okrem solídnych výsledkov aj individuálna forma jednotlivých hráčov. Nehovoriac o skúsenostiach s podobnými akciami, ktoré môže ponúknuť najmä Erik "The EliVe" Sith. Hráč, ktorý sa tešil z majstrovského titulu v roku 2018 v drese Majestic Lions. Zopakuje po 4 rokoch svoj triumf?

eSuba

Zostava: Blogg1s, Pechyn, M1key, luko, Levi
Tréner: desty

Koho však rozhodne nemôžeme odpisovať z majstrovských ambícii sú jednoznačne úradujúci šampióni. Nie je tajomstvom, že eSuba sa dokáže na LAN akciách vyburcovať k oveľa lepším výkonom, než je tomu v online priestore. Tento faktor by mohol hrať pri ich útoku na prvé miesto zásadnú úlohu. Rovnako ako tomu bolo aj pred rokom. LAN finále Sazka eLEAGUE navyše potvrdilo tento predpoklad, keď modrá krv predviedla v semifinálovom zápase proti SINNERS fantastickú jazdu. Vo finále bola vyrovnaným súperom pre Enterprise.

Nesmieme zabudnúť však na jednu personálnu zmenu, ktorá sa udiala len minulý mesiac. Po dlhých siedmich rokoch už dres najslávnejšej domácej organizácie neoblieka jej ikona, Tomáš "Benq1" Masaryk, ktorý sa rozhodol odísť do ešportového dôchodku. Na trénerskej stoličke ho nahradil Dominik "Desty" Černý.

S modrou krvou musíme pri bojoch o zlato počítať. Veľa k ich šanciam môže napovedať aj forma najväčšej hviezdy, Dominika "Blogg1s" Janitu. Český sniper je častokrát dôležitým stavebným kameňom pri zrode víťazstva, dovedie svojich spoluhráčov k obhajobe?

Prvé miesto si minulý rok vybojovala eSuba

Prvé miesto si minulý rok vybojovala eSuba Source: Facebook/Y-Games Slovakia
Zamieša kartami niekto zo zvučných mien?
Cryptova

Zostava: MAXX, Zyored, PR, kinzo, beryP
Tréner: replay

Ani ostravský zástupca nebude v Nitre chýbať, dokáže narobiť šarapatu? Cryptova príde na pôdu nitrianskeho Agrokomplexu v pozícii "čierneho koňa". Bývalá štvorka nášho EPLAYER Rankingu urobila počas tejto sezóny viditeľný progres, ale väčší úspech v jej zbierke stále absentuje. Majstrovstvá SR sú tak dokonalou príležitosťou na bohatú "rabovačku".

Táto sezóna ukazuje, že vedia nájsť recept na zostavu eSuby, na ktorú môžu naraziť už v druhom zápase. Potrápiť alebo dokonca zdolať však dokážu ktorýkoľvek tím. Zyoreda a spol. vyvrcholenie sezóny síce ešte len čaká, avšak práve MSR môže byť záchytným bodom pri ich ďalšom napredovaní. Bude to práve rodák z Popradu a mladík Oldřich "PR" Nový, kde budú smerovať všetky oči. Na týchto dvoch hráčoch bude stáť palebná sila, ktorou budú chcieť deklasovať svojich oponentov.

Entropiq Prague

Zostava: leckr, MoriiSko, AJTT, xicoz, sesL
Tréner: Feedme

Zaúradujú Entropiq Prague na Slovensku v plnej paráde alebo budú odchádzať s prázdnou? CS:GO sekcia českej organizácie dokáže vystrkovať rožky, avšak v tejto sezóne jej podobne ako Cryptove chýba výraznejší záblesk dobrých výkonov. Končiť mimo stupňa víťazov nie je rozhodne priorita Michala "leckr" Kadlíčka a jeho partie.

Paradoxne prichádzali minulý rok Entropiq Prague na MSR ako jeden z favoritov. Prišiel však neúspech, na ktorý sa nabaľovali ďalšie zlyhania. Za posledný rok sa však toho veľa zmenilo a z čisto českej zostavy sa stal medzinárodný tím. Jadro tímu však v zostave zotrvalo aj naďalej. Minulý rok im teda veľa radosti nepriniesol, sú teda hráči pripravení na pozitívnu zmenu? Dokážu "Leckrovci", že môžu stále patriť medzi elitu našej scény alebo budú musieť znova skloniť hlavu a uspokojiť sa s tým, že ich maximom môže byť len 4.miesto, podobne ako v poslednom splite Sazka eLEAGUE?

Sampi.Tipsport

Zostava: MATYS, sAvana, T4gg3D, HONES? Habyzz
Tréner: bfull

Čo čakať od Sampi? "Milionoví kluci" narazili od svojho oznámenia na viaceré komplikácie, výsledkom je, že v základnej zostave došlo k dvom zmenám. Na MSR sa žiaľ nedočkáme návratu Ladislava "GuardiaN" Kovácsa, ktorý by mal mať od CSka pauzu dokonca roka. Nielen kvôli tomu ich musíme radiť skôr k čiernym koňom, než favoritom.

V ich prospech by mohlo hrať to, že za posledné obdobie sa ukazovali na turnajoch len minimálne a mali tak dostatok priestoru na tréning. Uškodiť im však môže nedostatok skúsenosti, najmä s takými akciami. Pravdaže, trio HONES, sAvana, MATYS sa už v minulosti zoznámili s takými eventami, iné je to však s dvojicou T4gg3D, Habyzz, ktorý v zostave zastupuje GuardiaNa.

Sampi sú tímom, ktorý môže pomýšľať na medailový stupienok, avšak vzhľadom na veľkú konkurenciu a zložitú situáciu to nebudú mať vôbec jednoduché. Útok na celkový triumf sa od nich neočakáva. Miešať kartami však môžu., ale ani nemusia.

Zostava Entropiq Pragues sa od minuloročného MSR pozmenila, jadro však ostáva nezmenené

Zostava Entropiq Pragues sa od minuloročného MSR pozmenila, jadro však ostáva nezmenené Source: Facebook/Y-Games Slovakia
V roli outsidera môžu len prekvapiť
Narcis

Zostava: Feki, heikkoL, Rutk0, majky, DOCKSTAR

Tím, ktorý sa na turnaj dostal skrz uzatvorenú kvalifikáciu, kde získal pozvánku na základe EPLAYER Rankingu. Z vedenia organizácie sa síce ozývajú hlasy s ambíciami na titul, avšak realita tomu nenapovedá. Narcis mohli zbierať skúsenosti vo Y-Games PRO Series, avšak tam hrali druhé, či dokonca tretie husle. Na MSR sa od nich neočakávajú zázraky a hráči skôr idú vyskúšať, čo to dá.

Do zostavy boli tiež zavolaní dvaja hostia - Rudolf "Rutk0" Kovalčík, respektíve Dominik "DOCKSTAR" Putirka. NARCIS ale nemajú čo stratiť a môžu len prekvapiť. Nie sú od nich prakticky žiadne očakávania. Každé vybojované víťazstvo bude veľkým plusom a pozitívnym prekvapením z ich strany.

GLORE

Zostava: Skyy, Muttenzi, bestch, tomyo, twist

Druhý kvalifikovaný tím sa nachádza v podobnej situácii ako Narcis. Hráči môžu len prekvapiť. Môžeme tak od nich čakať uvoľnený štýl bez nejakých zložitejších stratégii. Zhodou okolností sa v ich tíme nachádza minuloroční šampión - Matěj "twist" Petráš. Pred rokom sa tešil spoločne s eSubou. Tentokrát mu je však víťazný pohár vzdialený.

Na úvod navyše narazia GLORE na favorita turnaja - Dynamo Eclot, čo im samo o sebe nedáva veľké šance. BO1 zápas však hrá v ich prospech a pri kvalitnom výkone a troche šťastia by sme sa mohli hneď na úvod dočkať veľkého prekvapenie. Ako už bolo spomenuté, GLORE nemajú, čo stratiť.

Zdroj titulnej fotografie: Facebook/Y-Games Slovakia

Ohodnotiť

0

Komentáre

Pre vloženie komentára sa musíte prihlásiť.