MSR 2020 preview: Kto si odnesie titul šampióna?

  • Sebastián Soroka
  • 07. 10. 2020 20:30

Aktualizované 12:45: Došlo k zmene plánu a prvotné zápasy skupiny B sa odohrajú už dnes bez streamu!

MSR klope na dvere! 9.10 vypukne dlho očakávaný turnaj s celkovým prizepoolom 7350€. Na hru CS:GO bolo vyčlenených až 3500€. Turnaj sa mal síce premiérovo konať v Nitre, v tamojšom agrokomplexe, osud to však ale chcel inak a súčasná pandémia COVID-19 takúto možnosť zmarila. Boj o titul z pod Tatier sa tak odohrá online formátom za účasti 8 tímov, ktoré si miestenku museli vybojovať v open kvalifikácii. Nebudú chýbať popredné CZ/SK tímy, ale ani mixy so známymi menami. Najväčším lákadlom je mix "europske CS" s Ladislavom "GuardiaN" Kovácsom. Skupiny sú dve, prví dvaja z každej skupiny postúpia do semifinálových bojov, kde sa následne rozhodne, či sa budú v ďalšom zápase biť o celkové prvenstvo alebo „iba“ o bronz. Všetky zápasy by mali prebehnúť BO3 formátom. Na streame nás bude doprevádzať hlas Ivana "Devi" Lazarova, Jozefa "Joshua" Dekana a Miroslava "Deal0r" Paholka.

Skupina A

Zloženie: eSuba, Eclot, eEriness, europske CS

Túto skupinu môžeme pokojne označiť aj za skupinu smrti. Terajšia dvojka scény, eSuba, si bude musieť poradiť s vice-majstrami Českej Republiky, Eclot gaming a ambicioznými eEriness, ktorí v tejto sezóne aj napriek viacerým oslabeniam dokázali hrať kvalitnú hru. Aby toho nebolo málo, tak skupinu doplní Guardianov mix, kde nájdeme aj mená ako Peter "naturaL" Turčan alebo niekdajšieho hráča Veni Vidi Vici, Patrika "SPEXO" Hampla. Podľa papierových predpokladov by postupové karty mali byť v rukách Eclotu a modrej krvi.

Od Benq1ho zverencov, ktorým vždy vystavili stopku až Sinners, sa nedá čakať nič iné, než postup a nasledná účasť vo finále. Zedova partia (ZEDc vyhral vlaňajšie MSR) zase máva v poslednej dobe vyrovnané výsledky. Zatiaľ čo v 1. Tipsport COOL lige si hráči pokazili záver súťaže a bude ich tak čakať baráž o udržanie. Chuť si napravili v CEE kvalifikácii, kde sa predrali do hlavnej časti turnaja, v ktorom účinkujú rôzne medzinárodne tímy.

Nuž, nezabúdajme na eEriness. Pätica vedená Matějom "stinx" Štorekom dokázala v tejto sezóne potrápiť partiu Ecloťakov a uhrať s nimi tesnú hru v už spomínanej COOL lige. Zamiešať osudom v skupine môže aj mix europske CS. O Guardianovych kvalitách a skúsenostiach netreba veľa rozprávať. Naša scéna má navyše vo svojich archívoch mnoho prípadov, kedy mix prekonal všetky očakávania a porazil tímy, ktoré už spolu hrávali podstatne dlhšie. Favoriti sú síce jasní, ale dopadnúť to môže kadejako. Veľa bude záležať od toho akou nohou hráči vstúpia do súťažného dňa.

118885697_238914147435447_8215270475913691984_n (1).jpg

eSuba si bude chcieť vybojovať ich prvý tohtoročný titul Photo by eSuba

Skupina B

Zloženie: Dark Tigers, ENTERPRISE Esports, Globo Gym, dermia

Dva tímy proti dvom mixom? Áno, to je prípad skupiny B. Ašpiranti na postup sú jednoznačné ENTERPRISE Esports s Dark Tigers. Ale nikdy nehovor nikdy a v prípade mixov už vôbec nie. Máme tu Globy Gym zložený prevažne z bývalých hráčov Vikingekrieg Esports a v mixe dermia naopak nájdeme zmes všetkého možného.

Temní tigri neprežívajú práve najlepšie časy. Podľa predstáv im nevyšla 1.Tipsport COOL liga a v Sazka eLEAGUE im tesne ušiel postup. Na MSR si tak budú chcieť napraviť chuť. Organizácia si titul majstrov Slovenska ukoristila v roku 2017. Pri tomto triumfe bol aj ich súčasný hráč Tomáš "zyored" Cvaniga. Z terajšej partie je súčasným obhajcom titulu Martin "MAXX" Smolár, ktorý sa určite chce stať back to back šampiónom. ENTERPRISE (predtým ešte Gunrunners) sa zatiaľ počas celej sezóny pohybujú medzi top4 tímami tuzemskej scény. Finálový duel sa im zatiaľ vyhýba, ale práve tento turnaj by ich prekliatie mohol zlomiť. V ich tíme je aj vice-majster SR za rok 2017, Lukáš "LucasP" Pócsik.

Za názvom dermia sa skrýva pätica free agentov z našej scény. Či už to je budwar, nykr alebo reylo, tak všetci majú potrebné zručnosti na to, aby zaskočili svojich súperov a prekvapivo postúpili. Osmičku zúčastnených uzatvára Globy Gym s Lukášom "Vergil" Majerikom. Vergil rovnako ako ZEDc a MAXX sa bude chcieť činiť a napodobniť zlatý úspech z minulého roka. Rodák zo Žiliny poskladal zostavu okolo svojich bývalých spoluhráčov z Vikingekrig esports, s ktorými však nikdy nejaký väčší výsledok neurval. Napravia to tentokrát?

118197500_158184739185226_8645770473005672218_o.jpg

Enterprise patria k favoritom skupiny B Photo by ENTERPRISE

Ohodnotiť

0

Komentáre

Pre vloženie komentára sa musíte prihlásiť.