MOUZ chcú stavať svoju budúcnosť na frozenovi! Obe strany sa dohodli na predĺžení kontraktu

  • Sebastián Soroka
  • 04. 02. 2022 18:05

MOUZ plánujú stavať svoju budúcnosť na Davidovi "frozen" Čerňanskom! Medzi mladým Slovákom a organizáciou sídliacou v Hamburgu došlo k dohode o predĺžení kontraktu. Frozen by tak mal obliekať farby MOUZ aj pre ďalšie roky.

Podľa vyjadrenia organizácie ide o viacročný kontrakt, konkrétne detaily ale verejnosti odkryté neboli. Rodák z Liptovského Mikuláša sa myšiakom upísal ešte v marci 2019. O mesiac to teda budú tri roky, čo odštartoval svoju honbu za veľkými titulmi. Hneď niekoľko sa mu ich už podarilo získať, tým najcennejším doteraz ostáva ESL Pro League S10.

Do prvého kontaktu s Davidom (frozenom - pozn.red.) som prišiel, keď mal 15 rokov. Povedal som mu, že musí byť trpezlivý, keď príde správny čas, MOUZ mu poskytnú šancu súťažiť na veľkých pódiach, tak ako sme to predtým spravili pri ropzovi a NiKovi. Bolo jasné, že mladý a talentovaný hráč ako David sa môže jednoducho stať budúcou hviezdou, ak dostane od nás správne rady a podporu. Teraz má na svojom konte niekoľko úspechov a som naozaj šťastný, že naše dobrodružstvo bude pokračovať s Davidom aj naďalej. Je našou neoddeliteľnou súčasťou a svoj vrchol má stále ešte len pred sebou“, hovorí CEO MOUZ Stefan Wendt.

MOUZ teraz najbližšie čaká play-in fáza turnaja IEM Katowice. Ak sa im podarí uspieť v play-in, tak sa kvalifikujú na hlavný event. Frozenov tím je v poslednej dobe tiež kritizovaný za nedostatočné výkony. Pod narastajúci tlak a kritiku sa istotne podpísali aj výsledky MOUZ NXT (akadémia hlavného tímu). Juniorov MOUZ a ich A-tím delí v globálnom rebríčku od HLTV iba 5 miest. Poľský turnaj však môže tento minimálny rozdiel zmeniť.

Zostava nemeckej organizácie si tiež počas zimy prešla výraznými zmenami. Najviac však rozhodne zabolel odchod Robina "ropz" Koola, ktorý sa rozhodol uprednostniť ponuku od FaZe Clan. Spoločne s ním z tímu odišiel aj sniper Frederik "acoR" Gyldstrand a tréner Torbjørn "mithR" Nyborg. Nekompletnú päticu doplnil dvojnásobný Major šampión Nathan "NBK-" Schmitt a maďarský strelec Ádám "torzsi" Torzsás. Na trénerskej stoličke sa usadil Dennis "sycrone" Nielsen.

Zdroj titulnej fotografie: MOUZ

Source: SC PGL Esports S.R.L.

Ohodnotiť

0

Komentáre

Pre vloženie komentára sa musíte prihlásiť.