MiBR v rozpade, definitívny koniec éry?

  • Martin Bukovský
  • 14. 09. 2020 13:00

Zostava okolo Gabriela "FalleN" Toleda si prežíva ťažké obdobie. Po nevydarenej zmene zostavy s argentínčanom Ignaciom "meyern" Meyerom sa k tímu pripojil Alencar "trk" Rossato. Opäť boli výsledky zo začiatku dobré, čo im zaistilo druhé miesto v prestížnej FLASHPOINT 1 lige. No potom prišiel moment, čo sa legendárnej trojici deje už dlhé roky. Po zmene piateho hráča sú prvé výsledky dobré, no potom to z nejakého neznámeho dôvodu ide opäť dole.

Po nie veľmi najlepších umiestneniach v kvalifikáciách na Major sa organizácia rozhodla usporiadať bootcamp v Srbsku. Tu nastalo niečo, čo sa v histórií trojky ešte nestalo. Prehry proti tímom ako je Wisla Krakow (53. miesto podľa rebríčku HLTV), PACT (62. miesto), Galaxy Racer (42. miesto) či dokonca Gambit Youngsters (28. miesto) boli neakceptovateľné. Zmena musela prísť, či to hráči chceli alebo nie. Tejto zmeny sa chopila organizácia, ktorá sa už nemohla nečinne prizerať na to, aké výsledky prichádzajú. Výpoveď dostali Fernando "fer" Alvarenga, Epitácio "TACO" de Melo a tréner Ricardo "dead" Sinigaglia.

EhRM3RoWAAAqKk5.jpg

Zjednotenie legendárnej päťky na bootcampe v Srbsku Photo by FalleN

V noci ale prišlo ďalšie prekvapenie. Samotný kapitán tímu, Gabriel "FalleN" Toledo, sa rozhodol posadiť na lavičku s vyjadrením, že nesúhlasí s konaním organizácie. Jeho rozhodnutie tak pravdepodobne znamená úplný rozpad MIBR.

„Nie som spokojný s rozhodnutím organizácie. Posledné týždne boli naozaj ťažké a preto žiadam o posunutie na lavičku, zatiaľ čo popremýšľam nad svojimi ďalšími krokmi. Tento čas využijem na nájdene samého seba. Jednou vecou som si ale istý, tu to pre mňa ešte nekončí.“ - povedal FalleN na svojom Twitteri

Po divokej brazílskej noci MIBR zostali iba dvaja aktívni hráči:
Vito "kNgV-" Giuseppe
Alencar "trk" Rossato

Gabriel "FalleN" Toledo - neaktívny
Fernando "fer" Alvarenga - neaktívny
Epitácio "TACO" de Melo - neaktívny
Ricardo "dead" Sinigaglia - neaktívny

   

Poďme sa ale spoločne pozrieť, čo naozaj viedlo k rozpadu.

Kauza okolo Chaos E.C.

Zápas v cs_summit 6 Online: North America MIBR proti Chaos. Nečakaná prehra MIBR 1-2. Čo ale nasledovalo potom bolo naozaj nešportové správanie zo strany MIBR. Nepriame narážky či už od brazilského komentátora Alexandre "gAuLeS" Borba, alebo od samotných hráčov, donútili ich fanúšikov písať dvom mladým hráčom tímu Chaos nevhodné správy. Obeťami sa stali Nathan "leaf" Orf a Erick "Xeppaa" Bach. Prvý menovaný sa dokonca musel odmlčať zo sociálných sietí na pár týždňov, no vyhražajúce sa správy dostávali aj členovia jeho rodiny. Následne prišlo ospravedlnenie zo strany Gaulesa a aj od hráčov MIBR, no to už bolo neskoro. Ak by sa hráčom tímu Chaos podarilo kvalifikovať na nejaký turnaj do Brazílie, nemohli by sa ho z bezpečnostných dôvodov účastniť. Samotné rodiny hráčov by nechceli riskovať ich životy. Iba v 16. rokoch dostávať správy ako sa máte zabiť, či ako vás zabijú keď prídete niekedy do Brazílie je naozaj niečo, čo nechce nikto zažiť. Takéhoto chovania sú schopní fanúšikovia MIBR, Gaules a hráči si to neuvedomili a chybu priznali.

choes.png

Brazilské El Clásico

Ďalšia kauza spojovaná s MIBR nastala pri zápase v turnaji BLAST Premier: Spring 2020 American Finals proti ich krajanovi FURIA. Za stavu 12-12 mal FalleN internetové problémy, no jeden z hráčov tímu FURIA už nemal 100 HP, čo podľa pravidiel zakazuje reštart kola. FURIA vyhrala dané kolo, no MIBR si vyžiadali pauzu. Po takmer 40 minútovej pauze im bolo vyhovené a kolo bolo reštartované. Čo ale naozaj nie je ukážkou správneho športového chovania bol Tweet Vita "kNgV-" Giuseppe počas pauzy, ktorý poukazuje na to, akí neféroví sú hráči tímu FURIA, ktorí v realite iba dodržujú pravidlá. Tí nátlak cez sociálne siete nezvládli a kolo reštartovali. Zápas nakoniec prehrali a fer si neodpustil poznámku pre svojich 600 000 sledovateľov. Tá znela: „FURIA ste slabí“. Tento, podľa Fera slabý tím, ich následne v kvalifikačnom turnaji na Major porazil 16-8 a 16-6.

Dead a jeho podvádzanie

Dead bol jeden z prvých trénerov, ktorí boli obvinení z podvádzania . ESL spoločne s ESIC (Esports Integrity Commission) mu udelili 6 mesačný ban a zaslali zápas, v ktorom podvádzal. Dead na svojom Twitteri ukázal kolo, v ktorom slávny bug nastal. Neuvedomil si, že ukázal kolo, ktoré nebolo zo zápasu v turnaji od ESL, ale v zápase proti Triumph v turnaji CS SUMMIT. Kuriozitou je, že ukázal iba začiatok kola, kde iba nečinne stál a nevyužíval bug a snažil sa tak preukázať nevinnu svojim fanúšikom, ktorí, ako je už zvykom, začali posielať vyhrážky adminovi Michal "michau9_" Slowinski . Koniec kola jasne ukazuje hýbanie myšou a sledovanie, kam sa hráči Triumph po položení bomby schovali. Toto mu zaistilo ďalší ban a to na ďalšie 2 CS_SUMMIT turnaje.

Trénerská kariéra Deada je na 6 mesiacov pozastavená Photo by HLTV.org

Ohodnotiť

0

Komentáre

Pre vloženie komentára sa musíte prihlásiť.