Meet your legend - n0thing

  • Martin Bukovský
  • 22. 02. 2020 18:00

Začiatky

N0thinga ku Counter-Striku priviedol jeho brat Jarrad. Už od mladého veku sa zaľúbil do tejto hry. Nechodil do školy a mal domácu školu, učila ho jeho mama. Toto znamenalo, že mal od malého veku veľmi veľa času. V 9 rokoch svojho života už hrával Counter-Strike 10-12 hodín denne. Jeho rodina ho podporovala. Vozili ho na rôzne LAN turnaje, kde postupne prišli víťazstvá. Iba v 10 rokoch valcoval americkú scénu. Niektorým sa samozrejme nepáčilo, že ich poráža len 10 ročné dieťa, no jeho brat stál vždy pri ňom, aby sa o hocijaké problémy postaral. Prvý profesionálny kontrakt podpísal s Evil Geniusess, tesne po tom, čo dovŕšil 18 rokov. WCG Pan-American 2008, ESEA Invite Finals Season 3, či GameGune Mexico 2009, na všetkých týchto turnajoch n0thing získal prvé miesto. V januári 2012 jeho organizácia ukončila spoluprácu. N0thing tak po takmer 4 rokoch hľadal nový domov.

Fotka v drese Evil Geniuses, n0thingov prvý profesionálny tím.

Prechod na CS:GO

Rok 2012 bol taktiež rokom, kedy vyšla nová hra v sérií Counter-Strike a to Global Offensive. N0thing sa zo začiatku pomerne sťažoval na hru, čo jej chýba a podobne. To ešte netušil, že táto hra bude jeho budúcnosťou. V auguste 2013 podpísal svoj ďalší profesionálny kontrakt s compLexity Gaming. Spoločne s menami ako Hiko, swag a seang@res túto organizáciu reprezentoval na prvých dvoj CS:GO majoroch. Na tom prvom, Dreamhack Winter 2013, sa im podarilo prebojovať do semifinále, kde podľahli víťazom turnaja Fnatic. V roku 2014 na ESL Majore v Katowiciach sa dostali do playoff, no hneď v prvom kole vypadli opäť proti Švédom, no tentokrát z Ninjas in Pyjamas. CS:GO rástlo rýchlo, tak rýchlo, ako by si Counter-Strike 1.6 iba mohla predstaviť. Tesne pred ďalším majorom sa n0thing a spol. pridali k dnes už legendárnej organizácií, Cloud9. N0thing ako jeden z mála ľudí už v roku 2014 natáčal vlogy o cestovaní na turnaje a behind the scenes. Už vtedy si ho mnoho ľudí obľubilo na základe jeho špecifickej osobnosti. V hre sa im až tak nedarilo, v každom turnaje im dával stopku nejaký európsky tím. Po 9-12. mieste na DreamHack Winter 2014 a ESL One: Katowice 2015 musela prísť zmena. Tá prišla 29. apríla 2015.

N0thing a jeho prvý tím v Counter-Strike: Global Offensive. Photo by ESEANews.com

Prechod do Cloud9, tentokrát spoločne so Shroudom.

Dôležité zmeny pre úspech

ShahZaM a SEMPIS opúšťajú tím a ich miesta si berú mladíci fREAKAZOID a Skadoodle. Začalo sa im dariť. Stále boli najlepším tímom v Amerike, no začali byť dobrým protihráčom aj európskym tímom. To im ale nestačilo na výhry. Nedarilo sa im prejsť posledné kroky za pohárom. Toto obdobie dostalo aj názov „Summer of C9“. S tromi druhými miestami a bez jedinej offline výhry v roku 2015 hráči cítili, že je niekde problém. V novembri kapitán Sean Gares opustil C9. Január 2016, opäť mladá posila, tento raz v podobe Stewie2k. Pre mnohých bol Stewie iba „nonamer“ a jeho špecifickému štýlu hry nevedeli prísť na chuť. Cloud9 sa nedarilo a nenapĺňali očakávania. Práve naopak. Do vtedy vždy druhý americký tím Liquid podal neskutočný výkon na majore na domácej pôde v Columbuse. Cloud9 teda opäť musel meniť hráčov. Výmena trénera, manažéra a kapitána. Čas plynul neskutočne rýchlo, no Cloud9 si nevedeli vytvoriť zostavu, ktorá by dokázala porážať najlepšie tímy sveta.

New C9?

N0thing, Shroud, Skadoodle, Stewie2k a nový člen Autimatic. Takto vyzerala nová zostava, ktorá mala dobyť svet. Cloud9 sa dokázali prebojovať do finále, no nedokázali vyhrať. Toto sa ale zmenilo na ESL Pro League Season 4 – Finals, keď si vo finále poradili v São Paule s domácimi SK Gaming. Boli opäť špičkou americkej scény. Až na pár výnimiek, zas a znova nedokázali porážať najlepšie európske tímy. Najväčším úspechom v roku 2017 bolo druhé miesto na ESL One Cologne. Všetko sa to ale rozsypalo na PGL Major v Krakowe. Po prehre nad Virtus Pro a nepostúpení do playoff, Cloud9 opäť potrebovali zmenu. Všetky oči sa pozerali práve na najstaršiu pôsobiacu dvojicu, N0thing a Shroud. 15. augusta 2017 tak N0thing spoločne so Shroudom dostávajú bench a v tíme ich nahrádza dvojica z Optic Gaming, Rush a Tarik.

Cloud9 po výhre ESL Pro League Season 4 - Finals.

N0thing posadený na lavičku

N0thing tak dostal možno svoj historicky prvý bench v profesionálnom tíme. Jeho kontrakt s Cloud9 sa ťahal až do mája roku 2018. On sa tak rozhodol dať si pauzu od profesionálneho hrania a zamerať sa na streamovanie a vlogovanie, taktiež si párkrát skúsil aj robotu analysta. Od jeho bývalého tímu ale prišla neočakávaná správa, reč je o turnaji Eleague Major Boston 2018, keď sa Cloud9 podarilo ako prvému americkému tímu vyhrať major. Ťažká rana pre n0thinga. Podarilo sa im to práve bez neho. On si to ale nebral až tak zle, bol rád, že to bola práve organizácia, s ktorou tak dlho pôsobil. Veril, že práve jeho odchod bol dôvodom výhry.

ewGXH6yL3nwuJNGqSxWMs8.jpg

N0thingov bývalý tím a výhra Eleague Major Boston 2018.

Post-Cloud9 life

N0thing si zahral profesionálne už iba pár krát. Bol dokonca aj stand-in pre Mousesports na turnaji v Brazílií. Taktiež vytvoril tím Old Guys Club, kde spoločne so Shroudom, Sean Gearesom či Fiflarenom hrali americkú MDL, či nejaké tie kvalifikácie. Začiatkom roka 2019 sa pripojil k tímu Complexity Gaming. Tu pôsobil ako stand-in zhruba 4 mesiace, no bez akéhokoľvek dôležitého umiestnenia. Bol pár krát súčasťou rôznych mixov, no od Complexity do dnes nepodpísal žiaden profesionálny kontrakt. Dnes ho môžeme vidieť streamovať, pomáhať komunite robením edukatívnych videí. Mohli sme ho vidieť aj na Dreamhack Open Anaheim 2020 otvorenej kvalifikácií, keď sa spoločne s jeho dlhoročným priateľom swagom prebojovali do osemfinále. Kam ale povedú N0thingove kroky je nejasné. Ešte neoznámil oficiálny koniec svojej hráčskej kariéry.

N0thing ako analyst na Beyond the Summit 2. Photy by Beyond the Summit.

Ohodnotiť

0

Komentáre

Pre vloženie komentára sa musíte prihlásiť.