Vodafone MČR 2021: GLORE i eEriness sú z hry von, spoznali sme prvých semifinalistov

  • Sebastián Soroka
  • 27. 11. 2021 01:10

CS:GO turnaj na Vodafone Majstrovstvá Českej republiky je v plnom prúde a po treťom hracom dni už poznáme prvých semifinalistov ale aj „smoliarov“. Turnajové výsledky zatiaľ napĺňajú papierové predpoklady, no neboli sme ďaleko od viacerých prekvapení.

Outsideri dokázali potrápiť súperov, nestačilo to však

Po dnešku sme sa rozlúčili s dvojicou tímov. Podľa očakávaní opustili brnenské výstavisko medzi prvými GLORE a eEriness MARVO. Oba celky však svojich súperov výrazne trápili a ak by sa eEriness vyhli zopár nevynúteným chýbam a lepšie kontrolovali záverečné kolá, mohli na MČR zotrvať o nejaký čas dlhšie. Pri tomto tíme je tiež dôležité zmieniť, že tesne pred turnajom musel meniť svoju súpisku. Dominik "DOCKSTAR" Putirka mal pozitívny test na koronavírus a hráči tak narýchlo našli náhradu v podobe Dominika "NIO" Maxiana.

GLORE sa podarilo vyhrať jednu mapu nad eSubou, proti Entropiq Prague však už bol aktuálne 10.tím EPLAYER Rankingu bezbranní. Nuž, eEriness sa po prehre proti Sinners vzchopili a takmer vyradili Sampi.Tipsport. Stinx a spol. vyhrávali 1:0 na mapy, avšak nasledujúce dve dejstva aj napriek vyrovnanému priebehu priniesli triumf pre Sampi.

Modrá krv a Sinners si zahrajú o cenné kovy

Vôbec prvým semifinalistom tohtoročných MČR sa stali hráči eSuby. Modrá krv si po výhrach nad GLORE a Dynamo Eclot zaistila postup zo skupiny A. Organizácia eSuba získala posledný titul CS:GO Majstra ČR ešte v roku 2013. Nepochybne by si tak želali hráči ale aj vedenie konečne získať zlato.

A kto iný mal postúpiť do semifinále medzi prvými, ak nie domáce jednotka a najväčší favorit celého turnaja? Sinners Esports však neboli ďaleko od toho, aby našli svojho premožiteľa už v druhom zápase. Ich skúsenosti ale aj pevné nervy však boli v zápase o postup proti Enterprise viac než kľúčové. Zverenci Tomáša "Tomkeejs" Tomku tak zatiaľ prechádzajú turnajom bez prehraného zápasu, avšak skupinová fáza naznačila, že by sa mali mať na pozore.

V hre je ešte ďalšie kvarteto tímov

Sobota nám viac napovie o tom, ako bude vyzerať záverečný boj o titul majstra Českej republiky. O zvyšné dve semifinálové miestenky sa ešte pobije kvarteto tímov. Favoritom na postup by mali byť Enterprise Esports a Dynamo Eclot, avšak ich súperi nie sú žiadni zelenáči a kožu zadarmo rozhodne nepredajú. V Brne sa tak môžu fanúšikovia tešiť na kvalitný Counter-Strike.

Sobotňajšie zápasy

10:00 - Entropiq Prague vs Dynamo Eclot
13:45 - Enterprise Esports vs Sampi.Tipsport

17:30 - Semifinále #1: Sinners vs Entropiq Prague/Dynamo Eclot
21:00 - Semifinále #2: eSuba vs Enterprise Esports/Sampi.Tipsport

Zdroj titulnej fotografie: © Archív - Petr Otradovec

Ohodnotiť

0

Komentáre

Pre vloženie komentára sa musíte prihlásiť.