MČR 2020: Smerujeme do playoff, skupiny dopadli podľa očakávania

  • Sebastián Soroka
  • 21. 11. 2020 12:35

Plánované 3 dni skupinovej fázy na Vodafone Mistrovství České republiky 2020 sa nakoniec pretiahli až na 4, nakoľko posledný postupový zápas sa dohral 2 hodiny po polnoci. Skupiny ale prekvapenie nepriniesli a podľa očakávania si postup zaistili favoriti. No od prekvapenia sme rozhodne ďaleko neboli.

Skupina A

Postupujúci: Eclot, eSuba

Vypadávajúci: eEriness, Dark Tigers

V skupine A to spočiatku vyzeralo na poriadny „malér“ pre modrú krev. Po úvodnej výhre nad eEriness prišlo zakopnutie v boji o playoff proti Eclot. Tlak sa tak pre benq1ho zverencov značne stupňoval. Naopak postup si už v druhý deň zaistili obhajcovia minuloročného striebra. Pre niekoho možno prekvapenie, pre iných zase nie. Eclot je totiž často podceňovaným tímom, avšak ich výsledky sú častokrát lepšie, ako výsledky favoritov.

Na druhej strane mali úplne iné starosti Dark Tigers a eEriness. V ich dueli išlo o udržanie sa v turnaji. Víťazstvo si nakoniec zobrali hráči Dark Tigers a eEriness tak končia druhý rok po sebe na poslednom mieste. Posledný zápas skupiny A, ktorý mal rozhodnúť o postupujúcom do playoff, sa niesol v duchu „víťaz berie všetko“. A tým víťazom sa stala eSuba, keď síce prvá mapa išla v ich neprospech, ale na zvyšných dvoch už svojmu súperovi nedovolili prakticky nič.

eSube sa napokon podarilo postúpiť, strojcom úspechu bol aj Levi

Skupina B

Postupujúci: SINNERS, Entropiq

Vypadávajúci: ENTERPRISE, Sampi

Skupina B je na tomto turnaji známa ako skupina smrti. Aj keď najväčší favorit tejto skupiny a vlastne aj celého turnaja bol jasný (SINNERS), tak vzhľadom na kvalitu ďalších tímov to mohlo dopadnúť hocijako. Entropiq v šlágri prvého dňa proti SINNERS takmer urvali víťazstvo. Prehrali síce 0:2 na mapy, ale vývoj zápasu bol skutočne nevyspytateľný. Ukázali sa v ňom aj väčšie skúsenosti SINNERS, ktoré nakoniec rozhodli. V druhom zápase skupiny možno trochu prekvapivo Sampi zdolali ENTERPRISE a vyrazili tak s odhodlaním do boja proti SINNERS.

Za svoj výkon proti hriešnikom sa Sampi rozhodne nemuseli hanbiť. Ukázali bojovnú a kvalitnú hru, avšak na domácu jednotku je to stále málo. SINNERS tak podľa očakávania postúpili do playoff. Týmto ale boje o miestenky v ďalšej fáze turnaja nekončili. Entropiq ak chceli zabojovať o miesto medzi štvorkou najlepších museli zdolať motivovaných Enterprise. V zápase sa rozhodne bolo na čo pozerať. Videli sme hneď 2x overtime, v prospech oboch tímov. Na poslednej mape už ale systemovi a jeho spoluhráčom „došla štáva“ a Entropiq si uchmatli víťazstvo 16:10

Ďalší zápas o „nervy“ a o udržanie sa v turnaji prišiel v neskorých večerných hodinách, Entropiq proti Sampi. Opäť veľmi vyrovnaný duel, avšak na poslednej mape boli o niečo lepší Entropiq a zvíťazili 16:14. Nuž, klobúk dole pred Sampi. Hoc pred turnajom sa s nimi veľmi nerátalo, nakoniec dokázali slušne zamiešať kartami a takmer postúpiť do semifinále.

Radosť z postupu v podobe Leckra

Ohodnotiť

0

Komentáre

Pre vloženie komentára sa musíte prihlásiť.