MČR 2020 je u konca! SINNERS završujú svoju dominanciu

  • Sebastián Soroka
  • 23. 11. 2020 00:42

10.ročník Mistrovství ČR v počítačových hrách nepriniesol prakticky žiadne prekvapenie. SINNERS zavŕšili svoju dominanciu, Entropiq vyšperkovali svoju formu, avšak na domácu jednotku to nestačilo. A z boja o bronz medzi eSubou a Eclotom vzišla víťazne modrá krev. Priebeh skupín sme si už rozobrali, teraz je na rade finálna fáza turnaja a prvé štyri tímy.

4.miesto - Eclot Gaming

Málokto ich pred turnajom ašpiroval na postup do semifinále, väčšina sa priklonila k Dark Tigers. Eclot ale rovnako ako minulý rok, aj tento príjemne prekvapili a postup zo skupiny si vybojovali dokonca z prvého miesta, keď porazili eSubu. V playoff sa už ale začal lámať chlieb a pre Eclot to nedopadlo práve najlepšie a koniec koncov, si tak odnášajú iba nepopulárnu zemiakovú pozíciu. Nuž, tento tím nám znova raz ukázal, že rozhodne patrí medzi domácu špičku. Jadro zostavy spolu drží pohromade vyše roka a druhý rok po sebe skončiť na MČR v top4 rozhodne nie je náhoda.

3.miesto - eSuba

Z eSuby je určite cítiť sklamanie. A to nielen za MČR, ale za celou sezónou. Každopádne po trochu skomplikovanej skupinovej fáze prišiel zápas proti SINNERS, proti ktorým síce udatne vzdorovali, ale to jednoducho na tím takého kalibru nestačí. V boji o bronz prišla cena útechy v podobe víťazstva. Po ročnej prestávke si tak eSuba berie ďalší cenný kov do svojej zbierky. Nanešťastie ani tentokrát to nie je vytúžené zlato. Za zmienku stojí aj možnosť, že pre súčasného coacha Tomáša "benq1" Masaryka to bolo posledné MČR. Končí sa tak v eSube jedna veľká kapitola?

2.miesto - Entropiq

Pred pár mesiacmi to bol tím, ktorý ani zďaleka nenaplňoval svoj potenciál. Dnes sa už ale tvrdá hráčska príprava v spolupráci s trénerom Matejom "forji" Kmiťom začína vyplácať. Počas MČR síce mali viackrát na mále, hlavne keď si spomenieme na zápas proti Sampi v skupinách, ale už práve v skupinách boli pre SINNERS vyrovnaným oponentom. V semifinále nedali šancu Eclotu a vo finále hrali v ich neprospech skúsenosti a kratší čas pospolu. Entropiq si ale za tento turnaj zaslúži veľký palec hore. Druhé miesto im totiž potvrdilo, že sú na dobrej ceste. Nutno dodať aj to, že Entropiq sa na samotný event kvalifikoval v hodine dvanástej. Zostava sa totiž vybudovala až v lete a hráči tak mali čo doháňať.

1.miesto - SINNERS

Prekvapilo to vôbec niekoho? Najlepší tuzemský celok tento rok ovládol každý domáci turnaj, ktorého sa zúčastnil a MČR im predsa nemohlo utiecť pomedzi prsty. Na ich kvalite im ešte pridala trénerská výpomoc Michala "KETUBOR" Csontoša. SINNERS odohrali viacero vyrovnaných duelov, ale víťazstvo bolo na konci vždy v ich moci. Za celý turnaj stratili iba jednu mapu a suverénne zakončili tohtoročnú sezónu v rámci CZ/SK.

A čo nás čaká teraz? Na domáce turnaje si zrejme počkáme do ďalšieho roka. Avšak s veľkou pravdepodobnosťou nám tieto turnajové suchoty bude spestrovať prestupové obdobie, tak ako tomu býva po každom MČR. Tak, ktorý tím sa udrží tento rok?

Ohodnotiť

0

Komentáre

Pre vloženie komentára sa musíte prihlásiť.