MAXX a zyored opúšťajú Dark Tigers, prijali ponuku od zahraničného tímu

  • Sebastián Soroka
  • 11. 04. 2021 10:30

Zrejme trochu nečakaná správa z tábora Dark Tigers, ktorá dosť pravdepodobne rozbehne prestupový kolotoč na domácej scéne. Dvojica Slovákov, Martin "MAXX" Smolár a Tomáš "zyored" Cvaniga sa rozhodla prijať ponuku od portugalskej organizácie GTZ Bulls. V ich doterajšej kariére pôjde o azda najväčšiu výzvu.

GTZ Bulls je celok, ktorému patrí 130.miesto vo svetom rebríčku a na medzinárodnej scéne má teda určite väčšie meno ako Dark Tigers (DTG). O pozvánky do menších turnajov európskeho rázu by tak nemalo mať nové zloženie núdzu.

Pre veľa z vás to bude prekvapenie, no rozhodli sme sa s Maxom prijať tento offer, vďaka ktorému naberieme kopu skúseností, či už ako hráči ale aj ako osoby v živote“, napísal zyored na svojom twitter účte. Rodák z Popradu bol súčasťou temných tigrov zhruba od polovice roka 2020, pred prechodom k DTG pôsobil v Eclote.

Dlhšie ako zyored ale v drese DTG pobudol jeho spoluhráč MAXX, ktorý sa k tímu pridal krátko po jeho odchode z BRUTE. Už hneď v začiatkoch bol nútený s jeho spoluhráčmi meniť zostavu, čo koniec koncov dospelo k príchodu zyoreda a tím sa tak podarilo na istý čas zastabilizovať.

Nuž, ani jeden, ani druhý nemôžu považovať minulý rok za veľmi úspešný, keďže si z domácich podujatí neodniesli ani jeden cenný kov a úspechy neprišli ani v zahraničí. Začiatkom roka 2021 síce s obmenenou zostavou triumfovali v online turnaji Hellcase First Tournament, ale krátko pred uzavretím súpisky na platforme ESEA im dvojica spoluhráčov utiekla do tímu eSuba.

Narýchlo sa tak museli do tímu prijať noví hráči, čo dozaista vyvolalo veľký chaos. Nanešťastie, nasledujúce mesiace nepriniesli požadovaný úspech a bola už len otázka času, kedy uvidíme v ich celku zmenu hráčov. Nakoniec prišla pre zyoreda a MAXXa ponuka, ktorá sa neodmieta.

Obaja by mali ešte so svojim starým tímom absolvovať finále LOBBY proti Eclot a v pondelok by ich mal čakať debut v nových farbách proti NAVI Junior. Dark Tigers medzitým musia hasiť veľký problém, keďže im z tímu odchádzajú dvaja kľúčoví hráči. Vzhľadom na to, že aktuálne pôsobia v 1.Tipsport COOL lige je nájdenie kvalitnej náhrady najvyššou prioritou.

Aktuálna zostava Dark Tigers:

Adam "ZEDc" Bartko
Tomáš "system" Zemko
Tomáš "fino" Bebjak

Aktuálna zostava GTZ Bulls:

Martin "MAXX" Smolár
Tomáš "zyored" Cvaniga
José "Linko" Duro
Rafael "rafaxF" Faria
Iván "NaOw" González

Zyored počas jeho pôsobenia v Inside Games Photo by zyored - facebook

Ohodnotiť

0

Komentáre

Pre vloženie komentára sa musíte prihlásiť.