Prestupová bomba od Astralis! S tímom sa rozlúčia dupreeh, Magisk aj Zonic, prichádzajú bývalí hráči Complexity

  • Sebastián Soroka
  • 04. 11. 2021 10:35

Obrovská prestupová bomba v podaní Astralis! Po neúspešnej jazde na štokholmskom Majore sa organizácia rozhodla pre rozsiahle zmeny v zostave. Tím posilňujú Kristian "k0nfig" Wienecke a Benjamin "blameF" Bremer. Do tímu sa tiež pridáva aj Alexander "ave" Held, ktorý bude vykonávať funkciu coacha.

Týmto rozhodnutím sa Astralis definitívne rozlúčia s Emilom "Magisk" Reifom, Peterom "dupreeh" Rasmussenom a v neposlednom rade aj s legendárnym trénerom Dannym "zonic" Sørensenom. Súčasný kontrakt so škandinávskou organizáciou im vyprší v januári (leden).

Podľa vyjadrení šéfa Astralis Kaspera Hvidta chcú Astralis naďalej cieliť na veľké víťazstva a neustále posúvať svoje hranice. Aj z toho dôvodu sa organizácia rozhodla pre takýto vážny krok. „Každý v Astralis pracuje dennodenne na posúvaní našich hraníc, na našom progrese a na tom, čo môžeme dosiahnuť. Aj to je dôvod prečo sme sa rozhodli prísť s rozsiahlou zmenou.

Vedenie si od nových posíl sľubuje príchod novej energie, ktorá dokáže Astralis vrátiť späť na vrchol. „Prijali sme dvoch hráčov svetovej triedy a nového a silného trénera, všetci do tímu prinesú mnoho energie a motivácie na budovanie silného odkazu Astralis a toho, aby sme znova bojovali o najväčšie tituly.

Magisk bol súčasťou Astralis od roku 2018 Source: © liquipedia.net/ESL
Končí sa veľká éra

S príchodom troch nových členov sa Astralis musia rozlúčiť s dvoma hráčmi a trénerom, ktorí položili základy jednej veľkej éry. Zonic a dupreeh boli súčasťou organizácie od jej počiatku. Ešte predtým než sa do tímu pridal Magisk, dokázali pre svoje pôsobisko vybojovať Major titul z Atlanty 2017, či veľkolepé víťazstvo z Katowickej Spodek arény. Tieto úspechy boli len malým zlomkom toho, čo sa im podarilo získať s príchodom Magiska. Ten sa do tímu pridal začiatkom roka 2018 a so svojimi spoluhráčmi získal 3 Major tituly a mnoho ďalších trofejí a ocenení, vrátane Intel Grandslamu. Dáni nastolili na viac ako 2 roky tzv. Astralis ERA.

Rád by som v mojom mene a v mene organizácie vyjadril obrovský rešpekt pre Dannyho, Emila a Petra (Zonica, Magisk a dupreeho - pozn.red.). Sú to skutočné legendy a v Astralis budú vždy na prvých stránkach historických kníh. Navždy budú súčasťou Astralis Family a bez ohľadu na to, akú cestu si zvolia, im v mene každého jedného člena Astralis želám iba to najlepšie. Nováčikovia v tíme majú obrovský rešpekt pred tým čo vybudovali a sú pokorní, keďže miesta prevzali po troch legendách“ , reaguje Hvidth na odchod hráčov, ktorí položili základy veľkého úspechu.

Otázkou je ale teraz to, že kam sa zvyšná trojica poberie. Či si dajú na istý čas pauzu od celého esportu alebo začnú pracovať na novom projekte zatiaľ neoznámili. Ani to, či sa ako trio budú držať pohromade alebo sa každý vyberie budovať svoju vlastný príbeh.

Astralis oslavujú titul z IEM Katowice 2019 Source: © Jan Hložek, EPLAYER
Nové posily majú rešpekt pred históriou Astralis

Traja noví členovia si uvedomujú vážnosť mena Astralis. Stať sa súčasťou takého tímu je totiž veľká vec, zvlášť keď v zostave nahradia také veľké mená. „Mám obrovský rešpekt ku všetkému čo Astralis dosiahli, a som si vedomý, že tím preberáme po mimoriadne obľúbených hráčoch“, necháva sa počuť Kristian "k0nfig" Wienecke.

Ako už ale naznačilo aj vedenie organizácie vo svojom vyjadrení, hráči sú extrémne motivovaní využiť svoju životnú šancu naplno. „Som nadšený, že môžem hrať s gla1vom, s jedným z najlepším in-game leadrov na svete. Znamená to, že sa môžem viac koncentrovať na moju vlastnú hru a byť tak lepším hráčom pre mňa samého a mojich spoluhráčov,“ hovorí Benjamin "blameF" Bremer.

Astralis bol vždy tím, ktorý ste chceli poraziť. Vyhrali všetko, pracovali štruktúrovane a organizácia vždy urobila niečo nečakané. Som nadšený, že sa môžem pridať k tejto organizácii a teším sa, že budem jej súčasťou a budem jej pomáhať s rozvojom“, zhodnotil bývalý coach North Esports - ave.

Vidieť novú zostavu na offline akcii budeme môcť už o necelé tri týždne na turnaji BLAST Premier Fall, ktorý sa uskutoční v hlavnom meste Dánska. Nová zostava si tak odbije svoj LAN debut skutočne vo veľkom štýle.

Source: © Astralis

Zostava Astralis bude vyzerať nasledovne:

Kristian "k0nfig" Wienecke
Andreas "Xyp9x" Højsleth
Lukas "gla1ve" Rossander
Benjamin "blameF" Bremer
Philip "Lucky" Ewald

Alexander "ave" Held - tréner

Lucas "Bubzkji" Andersen - prestupová listina

Zdroj titulnej fotografie: © Astralis

Ohodnotiť

0

Komentáre

Pre vloženie komentára sa musíte prihlásiť.