Mašinéria G2, stresujúce hry Fnatic. Poznáme TOP 4 LEC Winter 2024

  • 15. 02. 2024 08:00
Broken Blade a Yike Zdroj: Twitter @G2League

MADKOI vyradili troch Čechov zo štyroch

A mohli kľudne aj štyroch, lebo v prvom kole hrali proti Fnaticu s Humanoidom. Našťastie pre fanúšikov Fnaticu, MADKOI Fnaticu podľahli 0:2, a to v jednej čistej hre a v druhej šialenej, 48 minútovej.

V losers brackete si MADKOI napravili chuť drastickou popravou GiantX zo zimného splitu v priamom prenose. V prvej hre si s GiantX poradili za úbohých 23 minút, pričom GiantX sa nezmohli ani na kill. Druhá hra už bola štandardnejšia, no stále dosť čistá, 27 minútová jazda MADKOI.

Highlightom tretej hry MADKOI bol zas výkon Hylissanga, ktorý vyzeral, akoby zabudol, že z MAD Lions prestúpil túto sezónu do Vitality. Za dve hry zozbieral celkovo 15 smrtí a pripísal si na konto iba 1 kill. Touto štatistikou sa cesta Carzzyho Teamu Vitality v zimnom splite skončila.

Fandiť Fnaticu vôbec nie je stresujúce

Fnatic otvorili svoje pôsobenie v Play-Off súbojom s MAD Lions KOI, v ktorom potvrdili papierové predpoklady a zvíťazili 2:0. Druhá z hier sa natiahla na 48 minút, pričom posledných 20 z nich sa Fnatic s MADKOI iba striedali na objectivoch, až to napokon rozhodli v rozdelenom teamfighte o elder draka a pri báze MADKOI.

Touto výhrou si vybojovali derby BO3 s G2 Esports. Zatiaľ čo v prvej hre dostali od G2 stomp, v tej druhej ho zas G2 darovali oni, čo sa im podarilo ako jedinému tímu v Play-Off. Tretia hra bola už hrateľnejšia pre obe strany, napokon ju rozhodol teamfight pri baronovi.

O TOP4 sa Fnatic pobili s SK Gaming, ktorí si proti Fnaticu mohli zahrať vďaka vyradení SK Gaming 2:1. BO3 Fnaticu a SK mala všetko. Ukradnutého barona, pokazeného barona, pokazený teleport, pokazený 7k gold lead... typický Fnatic zážitok. Napokon sa ale po úspešnom fighte o elder draka a neúspešnom útoku Nisqyho na holý Nexus Fnaticu (už druhý v tomto zápase) sa tešili Fnatic z víťazstva 2:1. V predposlednom kole losers bracketu sa teda stretnú s MAD Lions KOI.

BDS hrajú skvelo, no na G2 to stále nestačí

Na opačnej strane pavúka BDS potvrdili, prečo ukončili skupinu z druhého miesta. V zápase proti Team Heretics zvíťazili 2:0 bez väčších problémov.

Nasledoval BO3 súboj proti Teamu Vitality. Ani tam sa Hylisang neukázal v najlepšom svetle, za dve hry si pripísal opäť jeden kill a umrel dokopy 13 krát. Aby sme boli fér, BDS hrali naozaj kvalitne.

Nie však dosť kvalitne na to, aby porazili G2. V prvej hre sa BDS ešte držali, a to najmä v skorších fázach hry. Ako však BO5 pokračovala, G2 boli čoraz silnejší a napokon zvíťazili 3:0

BDS teda už čaká vo finále losers bracketu na víťaza zápasu Fnatic vs MAD Lions KOI.

Final boss G2

G2 Esports si na raňajky v prvom týždni dali GiantX, ktorých stompli za 32 a 22 minút. Séria proti Fnaticu sme už spomínali a treba uznať, že Fnatic vie nájsť recept aj na G2. Niet však pochýb, že G2 sú stále o triedu vyššie.

Potvrdili to aj v BO5 sérii proti BDS, v ktorej nebolo pochýb o tom, kto je európskou jednotkou.

Svoj 13. titul víťaza LEC, miestenku do sezónneho finále, MSI 2024 a 40 000€ si môžu G2 vybojovať v nedeľu, 18. 2. v BO5 sérii proti víťazovi losers bracketu. Stať sa ním môže Team BDS, Fnatic alebo MAD Lions KOI.

Ohodnotiť

0

Komentáre

Pre vloženie komentára sa musíte prihlásiť.