Kto urobí prvé zmeny na domácej scéne?

  • Martin Brázdil
  • 30. 03. 2023 20:00
MČR 2022 Source: Jan Hložek / EPLAYER

Máme za sebou prvé turnaje, ktorých sa domáce tímy zúčastnili. Niekto pôsobí dobrým dojmom, niekto naopak trošku zaostáva za predpokladmi. Naskytáva sa tak otázka, či prídu nejaké zmeny alebo organizácie dajú svojim tímom šancu preukázať sa z dlhodobého hľadiska. Prejdime si teda, kto dokázal potvrdiť očakávania a kto trošku zaostáva.

Cryptova je zo začiatku tohto roka pekným prekvapením. Po presune Martina "MAXX" Smolára na pozíciu IGL a príchode mladého talentu Filipa "Darber" Böhma sa možno neočakávali takto priaznivé výsledky tak skoro. Ale aj postupom do top 4 na MČR Tipsport Praha potvrdila ostravská organizácia výbornú formu.

SINNERS mali menšie problémy zo zostavou po tom ako zero ukončil svoju hráčsku kariéru. Hriešnici však prišli na trh a našli tam klenot.Simon "KWERTZZ" Horák by mohol byť presne to čo SINNERS chýbalo. Agresívny aimer, ktorý sa herným štýlom podobá na Adam "NEOFRAG" Zouhar, by tak mohol pomôcť SINNERS v bojoch o prvú priečku na domácej scéne a aj v bojoch o Európu.

Dynamo Eclot mierne prekvapilo s príchodom zahraničnej posily, ktorá sa však začína vyplácať viac a viac. DNE nemali zo začiatku výsledky, na ktoré sme boli pri nich zvyknutí, ale to mohlo byť iba jazykovou bariérou a prechodom na anglickú komunikáciu. Guy "Anarkez" Trachtman však na serveri vyzerá nezastaviteľný. Dynamo tak možno našlo AWP, ktoré potrebovalo.

Dynamo Eclot sa pokúsi získať top 1 v CZSK rankingu! Source: Dynamo Eclot

SAMPI prišli pred začiatkom s veľmi silnou zostavou na papieri. Príchod Erika “The eLiVe” SItha a Dominika “Blogg1s” Janitu mal SAMPI vystreliť do bojov o najvyššie priečky na domácej scéne a taktiež do európskych turnajov. To sa zatiaľ nedeje a SAMPI sa trošku trápia. Avšak niet pochýb, že tak skúsení hráči dokážu prekonať toto obdobie a už o pár týždňov sa budeme môcť dívať na dominanciu SAMPI. To ako sa nakoniec situácia vyvŕbi je však zatiaľ otázne.

Potom tu však máme 2 tímy, ktorým sa na prvom domácom turnaji moc nezadarilo. Enterprise určite nečakali, že by sa mohli ocitnúť na poslednej priečke Skupiny A. Zostava okolo Michala "Leckr" Kadlíčka tak jemne zaostavála na prvom turnaji. Tu sa však asi zmeny konať nebudú. Enterprise budú pravdepodobne dôverovať zostave, ktorú majú teraz a nechajú im čas aby dokázali čo je v nich. Predsa len toto bol ich prvý turnaj, na ktorom nebol výsledok podľa ich predstáv. Kvalifikáciu zvládli fantasticky a v Európe sa im tiež darí dosť dobre. Nie je teda pochýb, že o Enterprise budeme počuť ešte mnoho.

To sa však úplne nedá povedať o Entropiq. Zelené masky skončili nad Enterprise v skupine avšak po troch turnajoch, čo odohrali aj mimo domácej scény to nevyzerá ružovo. Zmena v zostave by nebola veľkým prekvapením, ak berieme do úvahy prestupovú politiku, ktorú Entropiq majô, hlavne čo sa CSka týka. Či sa to však stane nie je isté, takže si na to všetci musíme počkať. Ale ak sa ponúka vypichnúť jeden tím, ktorý bude pozerať po zmenách, tak to je s najväčšou pravdepodobnosťou Entropiq.

Vydrží zostava po kope alebo prídu zmeny? Source: Twitter/Entropiq

Ohodnotiť

0

Komentáre

Pre vloženie komentára sa musíte prihlásiť.