Majstrovstvá Slovenskej republiky poznajú ďalšieho účastníka, Cryptova prešla cez otvorenú kvalifikáciu

  • Sebastián Soroka
  • 15. 09. 2021 22:23

Prvú otvorenú kvalifikáciu na tohtoročné Majstrovstvá Slovenskej republiky v elektronických športoch (MSR) najlepšie zvládli hráči tímu Cryptova, ktorí si vydobyli celkový postup. Kvalifikácie sa zúčastnilo 14 tímov, medzi nimi aj celky ako eSuba, eEriness MARVO, či Fadee Gaming.

Cryptova pri ceste na MSR musela zvládnuť duel proti mixom pod clan-tagom Omegalul a Team-LFT. Neskôr ju čakal súboj s tímom Ironic Outlaws. Aj ten však partia okolo Maximiliána "w8max" Macášeka zvládla. Vo finálovom zápase prišla pre hráčov najväčšia výzva, keď museli poraziť favorita celej kvalifikácie - eSubu. Z BO3 série však modrá krev odchádzala s trpkosťou prehry, zatiaľ čo jej protivníci sa radovali z celkového postupu.

Cryptovu v kvalifikácii reprezentovali okrem w8maxa, aj Peter "naturaL" Turčan, Martin "dytor" Handl, Matúš "nelsoNNN" Bernát a Marcel "bestch" Križan. V priebehu turnaja do hry zasiahol aj Jakub "m1key" Krausko. W8max a spol. tak na vrcholovom podujatí doplnia kvarteto ENTERPRISE Esports, Dark Tigers, Sampi.Tipsport a Dynamo Eclot. Tieto štyri tímy si postup na MSR zaistili skrz ich výsledky v súťaži Y-Games Pro Series. Z otvorenej kvalifikácie ešte pribudnú na turnaj ďalšie tri tímy.

Event MSR 2021 je na programe od 7.10-10.10. Podľa plánu by sa LAN finále malo odohrať v nitrianskom Agrokomplexe. So zhoršujúcou sa epidemiologickou situácia je však vysoká pravdepodobnosť, že podujatie sa rovnako ako minulý rok, presunie do online formátu. Na hru Counter-Strike je vyčlenený prizepool vo výške 8500€.

Zdroj titulnej fotografie: © Martin Bukovský, EPLAYER

Dytor počas Quietus-Day 2020 Source: Martin Bukovský, EPLAYER

Ohodnotiť

0

Komentáre

Pre vloženie komentára sa musíte prihlásiť.