LucasP opúšťa ENTERPRISE a ukončuje svoju hráčšku kariéru

  • Martin Bukovský
  • 15. 07. 2021 22:00

Zostava ENTERPRISE prechádza v poslednej dobe prerábkou. Prvé znaky sme mohli vidieť na AORUS MČR Tour, kedy už na zápasy nenastúpili Lukáš "Levi" Bouřa a Lukáš "lucasp" Pócsik. Práve druhý menovaný dnešným dňom ukončuje svoju kariéru.

LucasP bol dlhé roky stálicou organizácie UNIVERSE. Bol to práve on, kto stál v pozadí a bol oporou hráčom ako Lukáš "Levi" Bouřa, Erik "The Elive" Sith či Adam "NEOFRAG" Zouhar. „Začiatky boli veľmi tažké, ale po niekoľkých mesiacoch trénovania sme to prelomili a začali sme mať úspechy“ opisuje začiatok jeho pôsobenia v UNIVERSE na webe Sazka Esport .

Dlhé roky zbieral cenné kovy z tých najväčších Česko-Slovenských LAN akcií. Medzi tie najcennejšie by sa dali zaradiť výhra PLAYzone Challange 2019 či výhra ESL Nationals Česko a Slovensko S1. Z Majstrovstiev Českej republiky si odniesol 2x bronz a z Majstrovstiev Slovenskej rebuliky striebro a bronz.

Po rozpade zostavy UNIVERSE sa pripojil k organizácií GUNRUNNERS a v nej strávil spoločne s parťákom z UNIVERSE, Davidom "forsyy" Bílým, prvú polovicu pandemického roku. Tú druhú už strávil v tíme, v ktorom odohral aj svoj posledný zápas. S ENTERPRISE si na svoje konto pripísali viacero cenných kovov a aktívne sa bili o post 3. najlepšieho tímu na scéne. Rok 2020 bol pre Lukáša úspešným, no na rebríček 15. najlepších to aj tak nestačilo a aj ako jeho bývalý spoluhráč Matěj "Twist" Petráš ostal pred jeho bránami.

Menšia iskrička nádeje pre ešte vznikla na turnaji ESEA Season 37: Premier Relegation. ENTERPRISE sa podarilo predrať medzi 8 tímov, ktoré bojovali o ESEA Premier. Práve z ESEA Premier sa nedávno kvalifikovali SINNERS medzi svetovú špičku. ENTERPRISE ale podobný úspech najlepšieho českého tímu neopakovali. Čo sa tak bude diať so zostavou vedenou Eriko "The Elive" Sithom je nejasné a bližšie informácie snáď čoskoro vyplávajú na povrch. Prvotný zápas po letnej prestávke ich čaká prvý augustový týždeň v druhej časti YGames Pro Series.

lucasp pzch.jpg

LucasP (prvý zľava) po výhre PLAYzone Challange 2019 Photo by PLAYzone Challenge

Zdroj titulnej fotografie: © ENTERPRISE

Ohodnotiť

0

Komentáre

Pre vloženie komentára sa musíte prihlásiť.