IEM Cologne 2022: Aké zostavy sa ukážu pred letnou prestávkou?

  • 05. 07. 2022 10:00

Dnes play-in fázou začal jeden z najväčších turnajov. Takzvaná katedrála Counter-Striku Kolín bude po dlhej dobe znova v podaní ESL jedným z najviac sledovaných eventov tohto roku. Na tomto turnaji môžeme očakávať veľa zmien a pokusov tímov, nájsť novú chémiu v tíme pred začiatkom letnej prestávky. 24 tímov si zahrá o celkový prizepool 1 milión dolárov. Turnaj sa na stagi bude odohrávať v legendárnej Lanxess arene v dátume 15.07 až 17.07. Dovtedy si pozrieme zápasy zo štúdiového prostredia.

Čakajú nás taktiež zaujímavé zápasy od tímov, ktoré si prešli čerstvými zmenami a to Heroic kde do zostavy namiesto refrezha prišiel jabbi z CPH. NaVi, ktoré stále skúša namiesto Boombl4, hráča Viktor "sdy" Orudzhev. Team Liquid, kde na miesto shoxa, prišiel do tímu YEKINDAR z tímu Outsiders. Práve spomínaný Outsiders kde odišiel YEKINDAR spoločne s busterom, namiesto týchto dvoch hráčov do Outsiders prišli dvaja hráči z K23 a to David "n0rb3r7" Danielyan a Petr "fame" Bolyshev. Zmeny sa taktiež dotkli aj tímu Spirit kde sa na benchi objavil degster a namiesto neho do tímu prišiel Igor "w0nderful" Zhdanov.

Nový ukrajinský sniper tímu Spirit bol chvílu v hľadáčiku aj ENTERPRISE Source: Twitter/Spirit

Už dnes si pozrieme prvé zápasy prvého a druhého kola, v stredu nás čaká posledná časť lower-bracketu, kde zabojujú posledné tímy o postup. Ako prvé zápasy o 11:00 CEST nás čakajú Heroic vs. Sprout, kde sa očakáva víťazná premiéra Heroic, vzhľadom na fakt že nevieme ako momentálne súhra Heroic vyzerá, môže Sprout prekvapiť. Ďalším zápasom je MOUZ vs. paiN, kde sa očakáva jasná výhra MOUZ.. Tretím a posledným zápasom o 11. Hodine bude Spirit vs. Complexity, po posledných slabých výkonoch Complexity sa očakáva jasná výhra tímu Spirit, vzhľadom na zmeny, nie je však všetko úplne jasné.

Ďalší zápas, Outsiders vs. Imperial, ktorý sa odohrá 12:15, sa predpokladá že vyhrá práve tím Outsiders, tím Imperial už však na Majore ukázal že vie prekvapiť a vie v turnaji zamiešať karty. Ďalej si pozrieme zápasy o 12:40 CEST a to Brazílskeho 00NATION a Astralis, v tomto dueli je favoritom práve tím Astralis. Treba však poznamenať fakt že prvé kolo Play-in sú BO1 zápasy a môže sa stať čokoľvek. Ďalším zápasom je BIG vs. ORDER, BIG znova budú musieť hrať s náhradnikom k1tom, vzhľadom na zdravotné okolnosti faveNa. Favoritom však naďalej ostáva tím BIG, ktorý by si mal ľahko poradiť s tímom ORDER.

Následne nás čaká zápas MIBR vs. Movistar Riders, o 13:30, malo by sa jednať o viac vyrovnaný zápas, no stávkové kancelárie favorizujú práve Movistar Riders po posledných sympatických výkonoch. O čosi neskôr a to 14:20 nás čaká posledný zápas prvého kola Play-in fáze a to TYLOO proti Vitality, kde je jasným favoritom práve tím Vitality vďaka ich skvelej hre na BLAST.

Ďalšie zápasy v utorok budú v časoch 14:45 kde sa strene víťaz Heroic vs. Sprout a MOUZ vs. paiN. O 16:00 nás bude čakať duel víťazov zápasov Spirit vs. Complexity a 00NATION vs. Astralis. Taktiež sa odohrá prvý lower-bracket zápas a to práve porazený Heroic vs. Sprout a MOUZ vs paiN. Čakajú nás v utorok taktiež ešte dva zápasy druhého kola Play-inu a to víťaz BIG vs. ORDER a Outsiders vs. Imperial. Posledným zápasom druhého kola bude víťaz MIBR vs. Movistar Riders a TYLOO vs. Vitality. Posledným zápasom dňa bude ešte porazený Spirit vs. Complexity a 00NATION vs. Astralis.

V stredu nás čaká nabitý prográm a ukončenie Play-in fáze. Uvidíme pokračovanie prvého kola lower-bracketu a to tím ktorý prehrá zápas BIG vs. ORDER a Outsiders vs. Imperial o 12:30 spoločne s porazenými zo zápasov MIBR vs. Movistar Riders a TYLOO vs. Vitality. Následne nás čakajú v časoch od 16:00 až do neskorého večera zápasy o druhé kolo lower-bracketu kde sa bude bojovať o miesto v hlavnej fázy IEM Cologne 2022.

playin.png

Kto je vaším favoritom na postup z PLAY-IN fáze? Source: Liquipedia

Hlavná časť turnaja rozdelená na dve Play-off skupiny a Single-elimination finále sa bude hrať od štvrtka 07.07. Skupina A kde si pozrieme prvé zápasy od 12:30 a to NIP s G2, ktoré čakajú na postup svojho oponenta. O 16:00 nám začnú zápasy NaVi a ENCE, ktoré taktiež zatiaľ nevedia, proti komu budú hrať. Tímy, ktoré prehrajú prvé zápasy v skupine, majú ešte šancu v lower-brackete.

Skupina B sa začne taktiež 07.07, kde v úvode uvidíme zápasy Liquid a Cloud9 o 19:30. Následne sa 08.07 bude hrať od 12:30 zápas tímu FaZe a taktiež zápas FURIE.

Do finálnej časti postúpia tímy, ktoré sa umiestnia v skupinách na prvom až treťom mieste, záverečné finále si pozrieme 17.07 formátom BO5, kde si víťaz zoberie titul IEM Cologne 2022.

Zdroj titulnej fotografie: ESL

Ohodnotiť

0

Komentáre

Pre vloženie komentára sa musíte prihlásiť.