Letný súboj akadémii! Zastaví niekto dominanciu MOUZ NXT?

  • Sebastián Soroka
  • 25. 07. 2022 13:45

Zatiaľ čo na T1 scéne prevláda absolútny pokoj a oddych, v juniorských súťažiach sa ide počas letných dní naplno. Pod záštitou WePlay Esports sa už dnes uskutoční liga určená pre CS:GO akadémie s názvom WePlay Academy League Season 5. Nebudú chýbať ani "králi juniorov" MOUZ NXT.

Turnaj s harmonogramom na tri týždne a s účasťou 14-tich tímov ponúkne prizepool vo výške $100,000. Titul v piatej sezóne obhajujú spomínaní MOUZ NXT, ktorí ovládli štyri predchádzajúce ročníky. Favoritom sú aj tentokrát. Táto organizácia je zároveň aj najlepším príkladom pre prácu s mládežou. Za posledných 7 mesiacov boli z juniorského programu povýšení do hlavného tímu hneď dvaja hráči. Konkrétne sa jednalo o maďarského snipera Ádáma "torzsi" Torzsása a Nemca Jona "JDC" de Castra. Za ten čas si odbili účasť na T1 turnajoch a dokonca na vlastnú kožu pocítili atmosféru Lanxess arény.

Práve toto sú dôvody, ktoré podčiarkujú dôležitosť turnaja. Mladší hráči dostanú fantastickú príležitosť na to, aby zaujali svojich manažérov a vydobyli si tak pozvánku do A-tímu. Piatej sezóny sa zúčastnia akadémie organizácii ako FURIA, Fnatic, OG, NIP alebo Natus Vincere odkiaľ v minulosti vzišiel aj talentovaný ruský mladík Ilya "m0NESY" Osipov, ktorý dnes háji farby G2 Esports. NaVi za neho zinkasovali 600 000€.

Turnaj bude prebiehať od 25.7. Finále je naplánované na 14.8. 14 tímov bolo rozdelených do dvoch skupín. V jednotlivých skupinách si postupne všetky tímy zmerajú sily vo formáte BO1. Víťaz skupiny postúpi priamo do playoff. Tri ďalšie tímy získajú miesto v Play-In fáze. Poslední traja z turnaja vypadávajú. Vyraďovacia časť pobeží vo formáte BO3.

Celé podujatie sa odohrá na online serveroch. Na rozdiel od minulého ročníka tak neuvidíme vyvrcholenie súťaže prostredníctvom LAN eventu.

Zdroj titulnej fotografie: Facebook/WePlay Holding

FYSP4EsWAAEJHaG.jpg

Ohodnotiť

0

Komentáre

Pre vloženie komentára sa musíte prihlásiť.