Letná 1. Tipsport COOL Liga je za nami, poznáme víťazov aj porazených

  • Martin Bukovský
  • 04. 10. 2020 13:45

Jedna z dvoch tuzemských líg mala včera finálový deň. 1. Tipsport COOL liga je u konca a my si v reporte opíšeme celé play-off. Finálový zápas bol plný napätia a nervov. Víťazom ligy sa stali Sinners, ktorí si tak pripísali už 4. trofej na svoje konto za sezónu 2020 a potvrdili tak rolu jednotky. Nemali to ale vôbec ľahké a práve eSuba im poriadne sťažila cestu, ba takmer dala stopku.

Play-off

Prvý semifinálový zápas sa odohrával medzi Sinners a Enterprise. Sinners potvrdili rolu favorita a porazili Enterprise hladko 2-0. Na prvej mape, Inferno, sa jednalo pomerne o vyrovnanú hru, no individuálny výkon Beastika či Zedka zabezpečil Sinners výhru 16-9. Vertigo už vyzeralo úplne inak. Hladké 16-3 si Sinners si Sinners zabezpečili precíznou T stranou.

Druhý zápas nám priniesol už o niečo vyrovnanejšiu hru. Sampi si dokázali postrážiť svoj map pick Nuke výhrou 16-8. Podobný scenár sa dial aj na druhej mape, Vertigo. eSuba dokázala vybojovať 8 bodov za T stranu, no a za CT už Sampi k ničomu nepustili a výhrou 16-9 sme sa posunuli na decider, Inferno. Obidva celky sú známe, že Inferno patrí medzi ich silnejšie mapy. Tentokrát zo zápasu ale vyšli lepšie hráči modrej krvi a najtesnejším možným výsledkom, 16-14, si vybojovali finále.

Kinzove vypínačky

Zápas o 3. miesto

Zápas o tretie miesto sa odohral medzi Enterprise a Sampi. Mal to byť vyrovnaný súboj, kde sa malo ísť na 3 mapy. Opak bol ale pravdou. Na domácom ihrisku Enterprise, mape Overpass, si Sampi spravili domácu úlohu na jednotku a nepustili Forsyho a spol. k slovu. Sampi vyhrávali individuálne súboje, pozične to hrali taktiež výborne a dokonca aj clutch momentum hralo v ich prospech. Zápas skončil 16-5 v prospech tímu Jakuba Jankta. Presunuli sme sa na druhú mapu, Vertigo. Sampi rýchlo naviazali na predošlú rýchlu hru a za naozaj krátku dobu sme mali prvú polovicu za nami. Pištoľkové kolo vzbudilo akúsi nádej na comeback, po rýchlych fragoch Lucasa, Xperienca a Twista, no duo Dytor a Bery predviedli krásnu súhru a situáciu 2v5 dokázali vyhrať, čím poslali posledný klinec do rakve Enterprise. 16-3 a BO3 séria ktorá trvala neskutočne krátku dobu bola za nami. Sampi si odniesli bronzové medaile a zostava Enterprise si opäť odnáša tie zemiakové.

Spolupráca v podaní dvoch mladíkov

Finále

Finálový súboj na ktorý sme všetci čakali. BO5 zápasy sú vždy lahodné na oko, no Cannie a Elive sa postarali aj o poriadnu rivalitu medzi našimi dvoma najlepšími tímami. Sinners boli jasným favoritom. Na prvej mape Mirage sme mohli vidieť, že to nebudú mať také ľahké. eSuba sa dostala do vedenia a prvú polovicu zvládla pomerom 9-6. Za druhú polovicu v tabuľke boli svietiť predovšetkým Elive či Bloggis. Sinners nedokázali zápas otočiť prehrou 12-16 nás poslali na druhú mapu, Inferno, domácu pôdu Sinners.

Od Sinners sa očakával budíček. Aj táto mapa bola ale vyrovnaná. Je treba pozdvihnúť neskutočný clutch v podaní Blogg1sa, ktorý dokázal vyhrať 1v2 post-plant situáciu iba s 2 HP. Práve tento clutch zabezpečil výhru prvej polovice v prospech hráčov modrej krvi. Pištoľkové kolo išlo opäť v prospech Sinners. Z druhej mapy treba vyzdvihnúť hru Elivea, ktorý na banáne predvádzal naozaj famozné výkony. Práve aj vďaka jeho individuálnej hre a hraniu B site sólo si boli eSubáci schopní zobrať aj druhú mapu, pomerom 16-13.

Dôležitý Blogg1sov clutch

Presunuli sme sa na Nuke. Začalo to už vyzerať na ľahký zápas pre Sinners, ktorý si prvých 6 kôl pripísali na svoje konto. eSuba sa ale stihla zobudiť a takmer dokázala prvú polovicu otočiť vo svoj prospech. Za stavu 7-8 Sinners už nesmeli nechať nič náhode. Prehraté pištoľkové kolo ich síce stálo pár ďalších, no potom sa dokázali dostať na koňa a potiahnuť hru na stav 12-9. eSuba si ale nechcela nechať újsť víťazstvo a tak aj oni položili nohu na pedál a dokázali hru otočiť na 15-13. Dokončiť tento skvelý príbeh sa im ale nepodarilo a Sinners dostali hru do predĺženia, ktoré vyhrali a pripísali si prvú mapu na svoje konto.

Nasledovala štvrtá mapa, Vertigo. eSuba začínala na T strane, kedže sa jednalo o ich map pick. V prvej polovici dokázali získať iba 4 kolá. Prehraté pištoľky nádej na výhru posúvali ešte ďalej. Za stavu 14-4 ešte sa ešte ohník nádeje rozsvietil, no Sinners nedopustili comeback a výhrou 16-8 si pripísali ďalšiu mapu a zrovnali tak celkový stav na 2:2. Celé Vertigo by sa dalo opísať jedným slovom, BeastikShow. Sebastián Daňo ako in-game-leader naozaj potiahol Sinners k výhre na tejto mape a celú ju ukončil so skóre 29-14.

Aj Shock mal čo povedať v celej BO5 serií

Posledná mapa, všetko alebo nič. Sinners vstúpili do zápasu so vztýčenou hlavou. Hráčom modrej krvi zrejme nedokázali resetnúť svoj mindset po mape Nuke a na hre to bolo vidieť. Dust sa im pošmykol pomedzi prsty. Baštík pokračoval so skvelými individuálnymi výkonmi aj na piatej mape, no postupne ho doťahoval Neofrag. Dust sa tak stal gilotínou pre eSubu a reverse sweep bol dokonaný. Výhra 16-4 zabezpečila Sinners 1000 MČR bodov, výhru 2600€ a už 4. pohár tento rok do ich zbierky.

Ukončenie 1. Tipsport COOL ligy nám prinieslo aj zmeny v MČR kvalifikácií a pomaly ale isto poznáme 8 postupujúcich.

Poradie Tím Počet bodov
1. Sinners 2150,0
2. eSuba 1977,0
3. ENTERPRISE 1602,5
4. ECLOT 1387,7
5. Dark Tigers 1377,1
6. Sampi 1287,2
7. eEriness 1104,4
8. Brute 1081,6
9. DEFEATERS 1001,0
10. Entropiq 967,6
11. Universe 449,2
12. BloodyDevils 286,8

Ohodnotiť

0

Komentáre

Pre vloženie komentára sa musíte prihlásiť.