LAN finále Sazka eLEAGUE na For Games ponúkne reprízu z minulého roka

  • Sebastián Soroka
  • 01. 10. 2022 20:15

Jesenný split Sazka eLEAGUE vyvrcholí už budúci víkend na festivale For Games. LAN finále nepoznalo až do dnešného dňa svoje kompletné zloženie. Z dnešných štvrťfinálových zápasov však zišli dva víťazné tímy, ktoré doplnia SINNERS a Enterprise.

Entropiq Prague vs Cryptova 2:0 (16:10, 16:10)

Postupujúci: Entropiq Prague

Praha vs. Ostrava. Takto bol dnes prezentovaný duel medzi dvoma českými organizáciami. Predikcie, ktoré hovorili o vyrovnanom zápase sa potvrdili len čiastočne. Užili sme si totiž iba dve mapy. Na rozhodujúce tretie dejstvo sme sa nakoniec nepozreli.

Medzinárodná zostava Entropiq Prague síce nedostala žiadne kolo zadarmo, avšak na prvej mape (Mirage) priniesla veľmi peknú hru za teroristickú stranu, kedy stratila len dve kolá. Zápas sa nakoniec skončil pomerom 16:10. Rovnakým výsledkom skončila aj mapa Nuke. Zostava okolo Filipa "AJTT" Dolenského sa tak po roku znova predstaví na festivale For Games. Naposledy brali z LAN finále Sazka eLEAGUE pražskí Entropiq nepopulárnu štvrtú priečku.

Tentokrát však budú rozhodne pokukovať po medailovom umiestnení. V semifinále na nich budú čakať Enterprise Esports, rovnaký scenár nastal aj pred rokom.

Dynamo Eclot vs eSuba 1:2 (16:10, 17:19, 9:16)

Postupujúci: eSuba

Mierny favorit zaváhal a profituje z toho modrá krv. Dynamo Eclot nevstúpili do nového kalendárneho mesiaca tou správnou nohou. Česko-slovenská dvojka podľa EPLAYER Rankingu sa síce dostala v zápase s eSubou do vedenia a celé stretnutie mohla ukončiť na druhej mape počas predĺženia, ale Dominik "desty" Černý a jeho zverenci dokázali potlačiť silnejúci nápor súpera a po vyhranom predĺžení na druhej mape si vypýtali rozhodujúcu mapu. Na nej uhrali DNE iba 9 kôl a eSuba tak mohla osláviť postup na pražskú LAN akciu.

Z minuloročného For Games obhajujú hráči bronz. Podarí sa im v semifinále prekonať svojich sokov zo Sinners a vydrieť si tak finálovú miestenku?

Rovnaké zloženie ako minulý rok

Zaujímavosťou celého turnaja je, že oproti minuloročnému For Games sa nám nemení zoznam účastníkov. Dokonca je veľká pravdepodobnosť, že sa nám zopakuje aj rovnaké umiestnenie. SINNERS s Enterprise budú rozhodne favoritmi na zisk trofeje a eSuba by si to s Entropiq Prague mohla rozdať v súboji o bronz. Pavúk turnaja môže takúto možnosť rozhodne priniesť, avšak nepredbiehajme. O všetkom sa rozhodne až ďalší týždeň.

Rozpis semifinalových zápasov:

7.10.2022

SINNERS vs eSuba - 11:30
Enterprise Esports vs Entropiq Prague - 15:00

Zdroj titulnej fotografie: Jan Hložek, EPLAYER

Ohodnotiť

0

Komentáre

Pre vloženie komentára sa musíte prihlásiť.