Králi online éry potvrdili status svetovej jednotky aj v CIS regióne

  • Sebastián Soroka
  • 31. 05. 2021 01:34

Vstupná brána na major pre tímy z krajín bývalého Sovietskeho zväzu, turnaj EPIC League CIS 2021 podčiarkol dominanciu, ktorú nastolili Gambit v posledných mesiacoch nielen v CIS regióne, ale v celom Counter-Strike svete. Vo finále síce nenarazili na svojich veľkých rivalov z Natus Vincere, avšak ani Virtus.pro nie sú žiadni zelenáči. Cesta k celkovému triumfu ale rozhodne nebola žiadna prechádzka rúžovou záhradou.

Cesta k ďalšiemu titulu s „nožom na krku“

O tom či si víťazi IEM Katowice 2021 pripíšu na konto aj ďalší titul, ale hlavne aj dôležitých 1600 RMR bodov, ktoré de facto zaručujú postup na major, sa dalo pred turnaj mierne pochybovať. Vzhľadom na regionálne usporiadanie, na turnaji absentovali európske tímy. Nuž, kvalita celému eventu nechýbala. Gambit, Natus Vincere a Virtus.pro boli dostatočným lákadlom na kvalitné CSko. Že sa ale Hobbit a spol. budú musieť strachovať o postup do playoff nebolo pred začiatkom veľmi prípustné.

Gambit si postup cez skupinový swiss formát vybojovali až v hodine dvanástej. V rozhodujúcom dueli ale ustáli celkový tlak a predrali sa tak do vyraďovacej časti. V playoff išli bez straty jednej mapy až do finále. Výnimku tvorí iba zápas proti Entropiq, kedy Sh1rova družina utrpela prehru na prvej mape.

Finálová BO5 séria sa už následne vyvíjala podľa predzápasových predikcii. Virtus.pro síce dokázali vyhrať prvé dejstvo, ale na ďalších troch sa už hráči museli skloniť pred Ruskou mašinériou poháňanú skúseným Kazachom. Ani oni ale neodchádzajú z turnaja s prázdnou. 1500 RMR bodov a $10,000 určite potešia celé mužstvo, aj keď titul a cenný skalp nad svetovou jednotkou bol na dosah.

Cenu pre najlepšieho hráča turnaja alebo inak povedané "MVP" si odniesol Abay "Hobbit" Khasenov. Ide o jeho druhú MVP medailu, ktorú udeľuje portál HLTV.org. Tú premiérovú získal pred takmer 5 rokmi na turnaji DreamHack Open Winter vo švédskom Jönköpingu.

Hobbit sa stal MVP turnaja Photo by HLTV.org
Dohrávka turnaja - zdolajú Entropiq S1mpla a spol?

Výnimočne sa turnaj neukončí skrz finalový zápas. Čaká nás ešte zápas o konečné piate miesto, ktorý sa bude hrať viacmenej na nátlak organizátora a Valve. Súboj Natus Vincere proti ruskej zostave Entropiq by sa mal uskotočniť 31.5 o 18:00.

Zdroj titulnej fotografie: Gambit Esports - facebook

Ohodnotiť

0

Komentáre

Pre vloženie komentára sa musíte prihlásiť.