Králi Kolína! FaZe Clan si podmanili Lanxess arénu

  • Sebastián Soroka
  • 17. 07. 2022 22:58

Grandiózne, veľkolepé, fantastické! Ťažko slovami opísať tohtoročné finále IEM Cologne. Po vyrovnaných piatich mapách si po kráľovskú korunu dokráčali hráči FaZe Clan. Mesto v západnom Nemecku má tak na ďalší rok svojho kráľa.

FaZe Clan vs Natus Vincere 3:2 (16:13, 13:16, 16:19, 16:9, 16:14)

Skvelých 7 hodín Counter-Striku. Mnohí sa zhodujú, že išlo o najlepšie finále v histórii. Vo veľkom sa ozývajú názory, že presne také zápasy pasujú populárnu strieľačku do čela najlepších ešportových titulov. Nech je to akokoľvek, finále IEM Cologne malo všetko, čo má správne finále mať.

Nehralo sa totiž iba o titul, $400,000 a slávu. Priebeh podujatia zabezpečil, že sa na jeho konci proti sebe postavili dva najlepšie tímy sveta. Okrem iného sme sa tak mali dozvedieť aj meno svetovej jednotky. Bol to nakoniec tuhý boj a trofej si zaslúžili vyhrať oba celky. Ako to už však býva, víťaz môže byť iba jeden.

5-dielnú sériu odštartovalo Inferno, ktoré bolo map-pickom FaZe. Už prvé dejstvo naznačilo, že nás čaká skutočne výnimočný zápas. Po tesných kolách to bola nakoniec zostava okolo Finna "Karrigan" Andersena, ktorá sa tešila z víťazstva a dostala sa tak do vedenia. NaVi na druhej mape však opätovali svojmu súperovi porážku a videli sme tak nerozhodný stav.

Zdalo sa, že na tretej mape dochádza k akémusi zlomu. S1mple a spol. totiž doslova devastovali svojich protivníkov. Nakoniec to dospelo k tomu, že si vypracovali náskok 15:4 a boli na koni. FaZe sa však zapreli a naštartovali comeback snov. Zápas poslali do predlženia a Lanxess aréna sa otriasala v základoch. NaVi však v predĺžení napravili všetko, čo predtým pokazili a prvýkrát a aj poslednýkrát sa ujali vedenia v zápase.

Štvrtá mapa (Mirage) síce mala byť dominanciou Ukrajincov, avšak nestalo sa tak. FaZe Clan dobre čítali a kontrolovali hru a vypýtali si tak piate - rozhodujúce dejstvo.

Na ňom sme znova videli šialený priebeh s vyrovnanou hrou. Absolútne najkľúčovejšie kolá však lepšie ukormidlovali FaZe, o čo sa predovšetkým postaral Kanadský rodák, Russel "Twistzz" Van Dulken. Práve Twistzz zohral v posledných kolách zásadnú úlohu, keď za teroristickú stranu skvelo využíval momenty prekvapenia a nebál sa využiť svoj ofenzívny potenciál. Bol to práve on, ktorý po dohraní zápasu podišiel ako prvý k trofeji a zodvihol ju nad svoju hlavu.

FaZe Clan si za víťazstvo odniesli $400,000, Natus Vincere bolo pričlenených $180,000. Najlepším hráčom turnaja sa stal Oleksander "S1mple" Kostyliev.

Zdroj titulnej fotografie: ESL/Twitter

Ohodnotiť

0

Komentáre

Pre vloženie komentára sa musíte prihlásiť.