Končí sa jedna éra, NEOFRAG sa lúči so Sinners

  • Sebastián Soroka
  • 27. 05. 2022 15:07

Špekulácie z posledných dní sa zakladali na pravde. Tuzemskú jednotku Sinners opúšťa jej veľký líder Adam "NEOFRAG" Zouhar! V tíme hriešnikov pôsobil 2 a pol roka.

Pred pár dňami zverejnil portál playzone.cz správu o tom, že česká organizácia Sinners obdržala ponuku na prestup jedného zo svojich hráčov. Tým hráčom bol NEOFRAG a už niekoľko dní sa špekulovalo, akému tímu zo svetovej scény sa nakoniec upíše.

Najviac sa skloňovalo meno OG a Fnatic. Zmluvu nakoniec podpíše s prvým menovaným tímom, kde spojí sily s hráčmi ako Mateusz "mantuu" Wilczewski, Shahar "flamez" Shushan či Nemanja "nexa" Isaković. Poosledným členom "vynovenej" zostavy by sa mal stať 18-ročný mladík z tímu AGO, Maciej "F1KU" Miklas. Debut v novom drese by českého strelca mal čakať už dnes o 20:00 v showmatchi proti brazílskym MIBR.

NEOFRAG stihol za 2 sezóny so Sinners nastoliť absolútnu dominanciu na domácej scéne, vypracovať sa na jedného z najlepších hráčov v Českej a Slovenskej republike, pozrieť sa na známe európske turnaje a zmerať si sily proti zvučným protivníkom zo sveta. Medzi jeho najväčší úspech patrí jednoznačne postup do najprestížnejšej ligy sveta - ESL Pro League, či poskok medzi TOP19 tímov sveta. Jednu komnatu sa mu však so Sinners otvoriť nepodarilo, postúpiť na Major. Hráčom utiekol životný výsledok pomedzi prsty hneď 2x. Zrejme aj nedávne sklamanie z neúspešnej kvalifikácie na PGL Major Antwerp zavážilo pri konečnom rozhodnutí o prestupe.

Zaujímavosťou na NEOFRAGvom príbehu je to, že pôvodne nemal v Sinners vôbec figurovať. Jeho dohoda s českým tímom sa zomlela v hodine dvanástej, keďže v čase, keď sa skladal majstrovský tím, na súpiske svietilo meno Erika "The eLiVe" Sitha. Ten sa však tesne pred podpisom zmluvy rozhodol ďalej nepokračovať so zvyškom zostavy. Hráči okolo Huberta "CaNNiE" Ludwiga (vtedajšieho snipera tímu) tak museli narýchlo nájsť adekvátnu náhradu. Voľba padla práve na NEOFRAGA.

Zdroj titulnej fotografie: PGL

<center> <small> <b> NEOFRAG (horný rad - prvý zľava) na svojom prvom turnaji so Sinners v roku 2020  </b>  <i> Source: Facebook/Sinners </i>  </small> </center>

NEOFRAG (horný rad - prvý zľava) na svojom prvom turnaji so Sinners v roku 2020 Source: Facebook/Sinners

Ohodnotiť

0

Komentáre

Pre vloženie komentára sa musíte prihlásiť.