⁠Kjaerbye opúšťa North

  • Martin Bukovský
  • 10. 07. 2020 18:00

Markus "⁠Kjaerbye⁠" Kjærbye natrvalo opúšťa North. 22. ročný Dán sa rozhodol opustiť North Esports a od dnešného dňa sa stáva free agentom. Začiatkom mája si ako jeho bývalý spoluhráč Gla1ve zobral pauzu z dôvodu vyhorenia. Počas posledných dvoch mesiacov tak mal veľa času na rozmýšľanie a dnes oficiálne opúšťa dánsku organizáciu.

V tíme som bol spokojný, no v tíme bolo príliš veľa zmien a táto pauza mi otvorila oči. Ešte stále potrebujem nejaký čas na oddych, no viem, že som ešte ďaleko pred ukončením mojej hráčskej kariéry.

Kjaerbye bol súčasťou North od februára 2018, po kontrovérznom prestupe z Astralis. Tento prestup je do dnes považovaný za jeden z najhorších, kedže Astralis po jeho odchode doslova dobyli svet. S North si vybojoval prvenstvo na DreamHack Masters Stokholm, DreamHack Open Tours a Valencia 2018. V roku 2019 si na krk pripísal „iba“ jednú zlatú medailu a to z DreamHack Open Sevilla 2019.

Najväčšiu debatu rozpútal bývalý tréner tímu North, MithR s Tweetom: „Ste pripravení na dánske shuffle?“ Je teda naozaj otázne, aký dres si Kjaerbye oblečie a či sa možno nepridá ku svojim bývalým spoluhráčom Lukasovi "Gla1ve" Rossander a Andreasovi "Xyp9x" Højsleth

Zostava North po odchode Kjaerbyeho vyzerá následovne:
Nicklas "Gade⁠" Gade
Mathias "MSL⁠" Lauridsen
René "cajunb⁠" Borg
Philip "aizy⁠" Aistrup
Kristoffer "Kristou⁠" Aamand

Jimmy "Jumpy⁠" Berndtsson - tréner

Kam zavedú Kjaerbyeho kroky? Photo by StarLadder

Ohodnotiť

0

Komentáre

Pre vloženie komentára sa musíte prihlásiť.