Koniec jedného veľkého dobrodružstva, KETUBOR sa rozhodol ukončiť kariéru coacha

  • Sebastián Soroka
  • 07. 04. 2021 11:25

Legenda domácej scény, člen slovenskej reprezentácie v CS:Source, štvornásobný majster Českej republiky, lovec talentov a uznávaná autorita. To všetko je Michal "KETUBOR" Csontoš, ktorý dnešným dňom ohlásil odchod do trénerského dôchodku. Ako píše na svojej sociálnej siete, toto rozhodnutie bolo jedno z jeho najťažších v živote.

KETUBOR sa už v minulom roku presunul na opačnú stranu zemegule, konkrétne do austrálskeho Sydney, aby začal úplne nový život s novými možnosťami. Krátko na to si našiel útočisko v tamojšom Paradox Gaming, avšak nie všetko išlo podľa predstáv. Prišla pandémia koronavírusu, v Paradox Gaming sa to postupom času začalo rúcať a 33-ročný Slovák bol chvíľu bez stálej práce. Na jeseň roka 2020 ale posilnil český tím SINNERS, ktorým pomohol dosiahnuť prvé väčšie méty na európskej scéne a tiež aj titul z MČR. V jeho poradí to bol už štvrtý titul. Dodnes je jedinou osobnosťou, ktorému sa najväčší turnaj v našich končinách podarilo vyhrať v roli hráča aj v roli coacha.

Niekdajší coach eXtatusu ale v marci (brěznu) tohto roka pochopiteľne opustil aj tím SINNERS. Výsledky síce boli viac než uspokojivé, veď SINNERS sa prebojovali medzi 30 najlepších tímov sveta. Nuž, iné časové pásmo a tiež aj ekonomická situácia, ktorá je v Austrálii značne odlišná, boli dostatočné dôvody na prehodnotenie svojich priorít.

Rozhodol som sa ostať v Sydney a ukončiť tu moju kariéru coacha. Verte mi alebo nie, toto rozhodnutie bolo jedno z najťažších, ktoré som v mojom živote urobil. Opustiť moju vášeň nie je tak jednoduché ako som si myslel“, píše KETUBOR na svojej sociálnej sieti.

Treba dodať, že KETUBOR oznámil iba koniec v trénerskej roli. Či opúšťa aj prostredie esportu nebolo z jeho strany oficiálne potvrdené. Každopádne česko-slovenská scéna týmto prichádza o azda najlepšieho trénera akého vo svojej histórii mala. KETUBOR pomohol mnohým hráčom z tuzemskej scény a stal pri zrode jedného z najlepších CZ/SK tímov - eXtatus.

KETUBOR (prvý zľava) v prítomnosti niekdajších hráčov Virtus.Pro a eXtatus Photo by eXtatus

Ohodnotiť

0

Komentáre

Pre vloženie komentára sa musíte prihlásiť.