Komplikácia pre Astralis. Kvalifikáciu na Major odohrajú bez k0nfiga

  • Sebastián Soroka
  • 20. 09. 2022 16:23

Žiadny Major pre Astralis? Dánsky celok sa tesne pred začiatkom RMR dostáva do úzkych. Kvalifkáciu na Major odohrajú Dáni bez Kristiana "k0nfig" Wieneckeho.

25-ročný k0nfig utrpel zlomeninu členka a jeho telo si bude vyžadovať niekoľkotýždnovú regeneráciu. Do priebehu RMR kvalifikácie tak nezasiahne. Dočasne ho zastúpi 18-ročný mladík z akadémie Astralis, Mikkel "MistR" Thomsen. Dánska organizácia to oznámila na svojom twitteri.

Cesta na Major sa tak 4-násobným šampiónom môže značne skomplikovať. Už s postupom na LAN kvalifikáciu sa severania poriadne vytrápili. Pre MistRa to bude životná šanca a zároveň premiéra na turnaji takého kalibru.

V minulosti už k0nfiga vyhodilo zo zápasového rytmu zranenie. V roku 2021, keď bol súčasťou Complexity utrpel zranenie zapästia.

Pri Astralis je zároveň dôležité zmieniť, že ich dres stále oblieka Andreas "Xyp9x" Højsleth. Jeden z historicky troch hráčov, ktorý sa zúčastnil každého CS:GO Majoru. Celkovo sme zažili 17 podujatí tohto typu. Natiahnúť tento rekord môže už iba on a jeho ex-spoluhráč Peter "dupreeh" Rasmussen z Vitality. Vytiahne tak Xyp9x Astralis na ďalší Major aj napriek tomu, že budú hrať v oslabenej zostave? Európske RMR začína už 4.10.

Zdroj titulnej fotografie: PGL

Ohodnotiť

0

Komentáre

Pre vloženie komentára sa musíte prihlásiť.