„Je pekné ukončiť CS:GO s trofejou v ruke." Frozen porazil s1mpla, ESL Pro League ide do rúk MOUZ

  • 01. 10. 2023 23:20
MOUZ víťazmi poslednej CS:GO sezóny ESL Pro League Source: ESL

Tím MOUZ na čele so slovenským mladým, no predsa veteránom, Dávidom "frozen" Čerňanským, zakončil pôsobenie na CS:GO pro scéne výhrou ESL Pro League. Stalo sa tak na úkor NAVI.

NAVI mali až do samotného finále v EPL čistú jazdu bez straty jedinej mapy. MOUZ na druhú stranu musel v ceste bracketom upsetnúť Heroic, FaZe Clan, G2, či ENCE.

MOUZ si do prvého kola pickli Inferno, ktoré vyhrali 16:10. Podobne tomu bolo i na Overpasse, kde mali úspešnú sériu výhier za CT. NAVI začali po výmene strán doháňať, ale od 21. kola sa konca hry nedožil žiadny ich hráč na serveri.

Po výhre 16:9 sa teda hra presunula na Mirage, ktorá bola zo všetkých máp najvyrovnanejšia. MOUZ vyhrali CT 9:6, po výmene strán sa dostalo do vedenia NAVI. MOUZ potom znovu potiahli, nepremenili však 2 matchpointy, čím si NAVI vybojovali overtime. Tam si však MOUZ už poistili víťazstvo 4 čistými kolami.

Snímka obrazovky (746).png

MOUZ víťazmi ESL Pro League Season 18 Source: ESL

Torzsi, jimpphat, xertioN, siuhy a frozen si touto výhrou pripísali na konto 200 000 USD, body do svetového rankingu, miestenku na BLAST World Final 2023 i IEM Katowice 2024, no najmä posledný CS:GO titul víťaza ESL Pro League. Pre frozena je to druhý titul víťaza ESL Pro League, a to už v 21 rokoch.

MOUZ teraz, tak, ako celú CS:GO playerbase, čaká prechod na CS2. Na otázku, či to negatívne ovplyvní MOUZ, sa vyjadril xertioN slovami: „Myslím, že na CS2 sa všetci veľmi tešíme, myslím, že všetci chceme vidieť, ako sa hrá zlepší. Ale úprimne, nemyslím si, že sme najlepší tím na svete takticky, alebo teoreticky. Myslím, že je to skôr o tom, že sme jeden celok, jeden tím, bavíme sa, nikdy sa nevzdávame a myslím si, že ostatné tímy sa vzdávajú. Akokoľvek bude CS2 odlišná hra, myslím, že máme v tomto výhodu, ktorú ostatné tímy nemajú. Áno, myslím, že sa nám bude dariť aj v CS2."

„Ďakujem za podporu, všetci čo pozerali, vážim si vás a ďakujem, že stále pri mne stojíte," odkázal frozen fanúšikom na konci.

V mene redakcie Eplayer mu zas ďakujeme za reprezentáciu nášho regiónu a prajeme mu veľa úspechov aj do CS2 turnajov!

Ohodnotiť

0

Komentáre

Pre vloženie komentára sa musíte prihlásiť.