Jamppi podáva žalobu proti Valve

  • Martin Bukovský
  • 03. 04. 2020 17:45

Fínsky talent Elias "Jamppi" Olkkonen žaloval spločnosť VALVE o legálnosti celoživotného banu v CS:GO.

Jamppi, známy predovšetkým z FPL, to vo svojej pomerne krátkej hráčskej kariére nemal vôbec ľahké. Preslávil sa hlavne jeho neskutočnými flickmi s AWP v prestížnej Faceit Pro League. Najviac sa ale o ňom hovorilo počas stavania súčastného OG tímu. Mladík mal byť práve AWP hráčom OG, no tesne pred podpisom zmluvy sa zistilo, že má VAC ban. Celý kontrakt tak padol a Jamppi ostal hrať vo fínskom tíme SJ Gaming. Koncom roka 2019 dostal ale bench a momentálne sedí na lavičke tohto tímu a vedie akúsi akadémiu.

Jamppi mohol hrávať po boku AleksiB Photo by BeyondTheSummitTV

Jamppi dostal VAC-ban v roku 2015, keď mal iba 14 rokov. V oficiálnej žalobe je daná situácia opísaná následovne:

V roku 2015 Jamppi a jeho kamaráti mali LAN párty u neho doma. Hrali spolu CS:GO, no nie všetci ho mali kúpené. Jamppi sa preto rozhodol kúpiť CS:GO jednému z jeho priateľov. V novembri 2015 bol tento účet zabanovaný. Jamppi nepozná reálny dôvod VAC banu, pretože Valve odmieta dodať informácie a obhajuje sa funkčnosťou ich systému.

Na jeseň minulého roka dostal Jamppi offer do OG, no potom keď celý kontrakt padol, fínsky mladík sa rozhodol podať žalobu na Valve, vzhľadom na vážnosť situácie a jeho zákaze hrania na CS:GO Major turnajoch. Jeden VAC ban, ktorý vám bol pridelený neprávom, ba dokonca keď ste boli neplnoletý, vám môže zničiť celú vašu hráčsku kariéru. Táto žaloba ale zasahuje aj do iBUYPOWER banu a to platí konkrétne pre Braxton „swag“ Pierca, ktorý mal iba 17 rokov, keď mu bol udelený doživotný ban.

Jamppi taktiež skúšal kontaktovať a spolupracovať s CSPPA (Counter-Strike Profesional Players Association), no bez úspechu. Celú žalobu si môžete prečítať tu.

Zdroj titulnej fotografie: essentiallysports.com

Podarí sa mladíkovy vyhrať súd a tak možno zmeniť životy viacerým hráčom? Photo by Dreamhack

Ohodnotiť

0

Komentáre

Pre vloženie komentára sa musíte prihlásiť.