Jame time po dvoch rokoch vo finále a Heroic s prvou účasťou! Kto ovládne IEM Rio Major 2022?

  • Martin Brázdil
  • 13. 11. 2022 12:40

IEM Rio Major 2022 sa blíži ku koncu a už nás čaká iba jeden jediný zápas. Finálový duel, v ktorom sa stretnú Outsiders proti Heroicu. Kapitán Dzahmi “Jame” Ali a Alexey “Qikert” Golubev majú šancu na reparát z roku 2019, kedy vo finále podľahli Astralis. Na druhej strane stojí Casper “cadiaN” Møller, ktorý sa po 10 rokoch na scéne pozrie do finále Majoru po prvýkrát. Dnes večer sa tak dozvieme, ktorých 5 hráčov zdvihne pohár nad hlavu po prvýkrát.

Outsiders

Challengers Stage
Oba celky mali neľahkú cestu do finále. Tá Outsiders vša trvala dlhšie. Ruská zostava sa musela prebojovať cez Challengers Stage. Na úvod ich prekvapili MOUZ, ktorí im na Inferne nedovolili zobrať viac ako 6 kôl. Ďalšie dva zápasy si pripísali so skóre 16:12 proti IHC a svetovej jednotke Vitality. Posledný zápas v Challengers Stage odohrali proti fnatic, kde prvú mapu si pripísali so skóre 16:1. Na druhej mape podali fnatic lepší boj, avšak ani to nestačilo a Outsiders postúpili ďalej po víťazstve 16:14.

Legends Stage
Svoju cestu cez Legends Stage začali Outsiders podobne ako aj Challengers Stage. Prvý zápas ich postavil proti svojmu finálovému súperovi. Po prehre 16:9 ich tak čakal súboj proti Ninjas in Pyjamas, ktorý si tím pod vedením Jama pripísal po víťazstve 16:12 na svoju stranu. Zápas proti Spirit bol extrémne tesný. Dust nakoniec skončil 16:14, tak posunul Outsiders do boja o postup. Tu druhýkrát narazili na MOUZ. Tentokrát však David “frozen” Čerňanský a jeho spoluhráči nezvládli svoj zápas a prehrali dvakrát 16:10. Outsiders si tak zabezpečili postup do Champions Stage.

Champions Stage
Štvrťfinálový duel ich opäť postavil proti fnatic. Outsiders si však opäť poľahky poradili so svojim súperom. Semifinále však prinieslo tretí zápas proti MOUZ. Ancient, map pick tímu MOUZ, dokázali Outsiders vyhrať 16:10 a tu to vyzeralo ako koniec pre myšiakov. Následný comeback tak bol o to viac epický. MOUZ otočili zápas a vyhrali 16:14. Posledná mapa tak bola Inferno. Tretíkrát na turnaji sa tieto dva tímy stretli na Inferne. Prvý stret zvládli MOUZ, druhý Outsiders. Decider tak bol nepredvídateľný. Tu sa ale ukázala húževnatosť Jame timu, a tak sa ruský tím dostal do finále.

Zvládne Jame na druhýkrát vyhrať Major? Source: EPICENTER
Heroic

Legends Stage
Heroic začínali svoju cestu až v Legends Stage. Tu hneď na začiatku zvládli poraziť svojho súpera z finále so skóre 16:9. Následne rozdrvili fnatic 16:2 a už išli do zápasov o postup. Prvú šancu proti Cloud 9 nedokázali pretaviť vo víťazstvo a prehrali 2:0 na mapy. Druhá šanca prišla proti Liquid. Heroic našli správny recept a Liquid po troch mapách poslali do bojov o zotrvanie. Dáni si zabezpečili postup a ukázalo sa, že ich forma sa konečne začína vracať.

Champions Stage
Spirit, ktorý čakal na Heroic vo štvrťfinále sa pokúšali o podobný úspech ako sa im podaril v Antverpách. cadiaN však opäť ukázal svoju masterclassa doviedol mladíkov pod svojím vedením do semifinále. Duel proti Furii, ktorý NaVi nezvládli, bol pre Heroic veľkou výzvou. Dáni sa museli stať záporákmi pre celú arénu, ktorá dopredu hnala svojich domácich strelcov. Na prvej mape dostali dánsky hráč prejazd. Furia im nedala na Inferne šancu a po debakli 16:6, už to nevyzeralo ružovo pre Heroic. Na Ancient vstúpili Heroic tou správnou nohou. Avšak ani 10 match pointov nestačilo na ukončenie a Furia zvládla vyrovnať a poslali zápas do predĺženia. Heroic už však ďalšiu príležitosť pretavili v úspech a išlo sa na Nuke. Nuke však bola jazda na jednu bránku. Dánsky strelci zlomili srdcia celej aréne a s dominantným výsledkom 16:5 si zaistili miestenku vo finále.

cadiaN má po desiatich rokoch šancu získať vysnívanú trofej Source: Martin Bukovský, EPLAYER

Dnes nás tak čakajú 2 zápas. Jeden exhibičný showmatch Brazília vs Švédsko, kde sa predvedú legendy CS:GO scény, ktorý má naplánovaný štart o 17:00. Potom príde hlavný bod programu. Zápas, ktorý je naozaj ťažké predpovedať ako by mohol skončiť. Jedno je jasné, zápas to bude naozaj výborný. Finále tak začne o 19:00, takže si ho určite nenechajte újsť.

Zdroj titulnej fotografie: Twitter/ESLCS

Ohodnotiť

0

Komentáre

Pre vloženie komentára sa musíte prihlásiť.