Informácie ohľadom ďalšieho CS:GO Majoru sú známe! Najprestížnejší turnaj sveta sa odohrá v Belgicku

  • Sebastián Soroka
  • 02. 02. 2022 15:15

Mierime do Belgicka! V poradí 18. CS:GO Major bude po tretíkrát v histórii hostiť spoločnosť PGL. Dejisko Majoru sa tentokrát presunie na nie veľmi obvyklú destináciu pre ešportové podujatie. Prestížny turnaj sa odohrá 9.-22.mája (května) v belgickom meste Antverpy.

Oproti predchádzajúcemu podujatiu však Major stratí niečo zo svojho prizepoolu. Finančná výhra sa totiž vyšplhá "iba" na $1,000,000. Je to len polovica z toho čo sa rozdelilo medzi jednotlivé tímy v Štokholme. Toto rozhodnutie a zároveň aj fakt, že sa Major odohrá ešte pred letnou prestávkou môže značiť, že spoločnosť Valve, ktorá sa na organizácii týchto eventov podieľa, plánuje pre tento rok usporiadať až dva turnaje najvyššieho rázu.

Zápasy sa odohrajú v Sportspaleis aréne s 18-tísicovou kapacitou. Celé podujatie však stále môže dostať vážne trhliny alebo dokonca aj stopku, nakoľko epidemiologická situácia nie je plne pod kontrolou. Manažment PGL si je toho plne vedomý a preto podľa vlastných slov bude dôkladne monitorovať vývoj pandémie. „Musíme povedať, že pozorne sledujeme globálnu pandemickú situáciu, kontrolujeme každý detail a sme pripravení adaptovať naše plány tak, aby sme zaistili bezpečnosť všetkých zúčastnených na turnaji“, píše sa v oficiálnom vyjadrení.

PGL bude tiež organizovať tzv. RMR turnaje, kde budú môcť jednotlivé tímy získať body, ktoré sú potrebné pre postup na záverečný turnaj. Konkrétne detaily ohľadom kvalifikačného procesu budú predstavené v nasledujúcich týždňoch.

Zdroj titulnej fotografie: pglesports.com

Ohodnotiť

0

Komentáre

Pre vloženie komentára sa musíte prihlásiť.