IEM Winter 2021: Ide do tuhého, štvorica najlepších sa pobije o titul. KennyS môže napísať príbeh roka

  • Sebastián Soroka
  • 10. 12. 2021 15:15

Pred viac ako týždňom sa hlavné mesto Švédska stalo znova dejiskom veľkého ešportového eventu. Po tom čo na prelome októbra a novembra bol Štokholm hostiteľom PGL Majoru sa teraz v decembri v škandinávskom meste koná podujatie IEM Winter 2021.

Turnaj, trpí trhlinou, že sa ho kvôli epidemiologickej situácii nemohli zúčastniť diváci, a že medzi účastníkmi chýba aktuálne najlepší tím sveta - Natus Vincere. Každopádne formát LAN eventu ostal našťastie zachovaný a s čistým svedomím môžeme povedať, že medzi štvoricou najlepších nechýbajú veľké mená, pre ktoré to môže byť posledná šanca na úspech v roku 2021. Skupinovú časť máme už niekoľko dní za sebou, cez víkend nás teda čaká vyvrcholenie. Už v nedeľu sa dozvieme meno šampióna, ktorý získa finančnú prémiu vo výške $100,000. Najprv je ale pred nami sobotňajší semifinálový harmonogram.

Jedna z posledných šancí pre Vitality, ale aj pre Virtus.pro

Vitality vs Virtus.Pro

Začiatok zápasu: Sobota - 16:00

Presne po roku z toho môže byť veľký titul pre francúzsky celok a zároveň aj posledný pre zostavu, v ktorej figuruje aj Richard "Shox" Pappilon. Vo Vitality by sa totiž s koncom roka mali udiať rozsiahle zmeny, avšak to je pre tento moment hudba budúcnosti. Podstatné je to, že ZywOo a spol. si môžu nie veľmi úspešný rok spríjemniť aspoň týmto turnajom.

Rovnako sú na tom ale aj Virtus.pro, ktorí si v januári sľubovali od ďalších 12 mesiacov zrejme o čosi viac. Navyše, tento turnaj zároveň uzatvorí ich cestu rokom 2021, keďže na budúco týždňovom finále BLAST sa už nepredstavia. Virtus.pro si na tomto podujatí poradili s ENCE, favoritmi z Gambit ale aj stále lepšie hrajúcimi Godsent. Hráči z krajiny galského kohúta sú tak určite hrateľným súperom. Nuž, ako pravidelne v našich článkoch upozorňujeme na všeobecne známy fakt, CIS tím má nevyspytateľnú formu. Ich výsledky sú častokrát nekonzistentné. Niekedy na vás Jameova družina pôsobí sebavedomo a neporaziteľne, na ďalší deň sú však hráči ako vymenení a majú problém poraziť aj toho najväčšieho outsidera.

Uvidíme teda ako dopadne prvý semifinálový súboj a kto si nakoniec ukoristi finálovú miestenku. Vzhľadom ale na väčšiu vyváženosť výsledkov by favoritom zápasu mali byť Francúzi.

Source: Twitter/ESL Counter-Strike

Napíše kennyS príbeh roka alebo mu jeho nádeje zmaria NiP?

G2 Esports vs NiP

Začiatok zápasu: Sobota - 19:15

Zažiariť na domácej pôde je snom každého hráča. Toto tvrdenie neobchádza ani hráčov NiP. Tým sa už niečo podobné splnilo v októbri, keď sa stáli kráľmi IEM Fall 2021, nuž decembrový turnaj má predsa len o čosi väčšie meno ale aj prizepool. Švédsko-dánska zostava má navyše svojim protivníkom čo vracať, keďže boli to práve G2, ktorí ich vyradili vo štvrťfinále PGL Major Stockholm.

Nová akvizícia NiP, Patrick "es3tag" Hansen sa nechal počuť, že sa bude s jeho novými spoluhráčmi od prvých chvíľ usilovať o post svetovej jednotky a útočiť na veľké trofeje. Toto tvrdenie spochybňuje hráč G2 Esports Nikola "NiKo" Kováč, ktorý zdôraznil, že takéto výsledky si vyžadujú čas a es3tagove vyhlásenia mu prídu namyslené. Zároveň Kováč upozornil na "verejné tajomstvo", že NiP sa trápia s komunikáciou, ktorá je najdôležitejšou súčasťou hry.

V tíme G2 Esports však tiež všetko nefunguje ideálne, keďže počas roka sa už viackrát dostali do semifinále, respektíve finále, avšak so zlatou medailou na krku odchádzajú z turnaja iba sporadicky. Počas tohto eventu sa navyše hráči museli zmieriť s tým, že kvôli problémom s vízami nemôže do zápasového programu zasiahnuť Nemanja "nexa" Isaković. Do hry bol tak povolaný Kenny "kennyS" Schrub, ktorý si tak zahral prvý LAN turnaj od minuloročných IEM Katowice. Práve európsky celok môže vďaka 26-ročnému sniperovi napísať príbeh roka, keďže jeho nečakaný príchod do aktívnej zostavy vzbudil obrovskú pozornosť a mnohí Kennymu prajú zisk titulu.

Celkovo sú o čosi väčším favoritom práve G2, keďže v posledných týždňoch pôsobia uvoľnenejším dojmom a majú za sebou aj lepšie výsledky. Avšak prípadne víťazstvo NiP by rozhodne nebolo žiadnym prekvapením.

Source: liquipedia.net/ESL

Zdroj titulnej fotografie: Twitter/ESL Counter-Strike

Ohodnotiť

0

Komentáre

Pre vloženie komentára sa musíte prihlásiť.