IEM Rio Major: Frozen postupuje ďalej, favoriti však končia! Čo nám priniesla Legends Stage a čo nás čaká v Champions Stage?

  • Martin Brázdil
  • 09. 11. 2022 13:30

IEM Rio zatiaľ potvrdzuje všetky očakávania a zároveň ich prevyšuje do výšin, do akých asi nečakal vôbec nikto. Výborná atmosféra, zaváhania favoritov, krásne príbehy a hlavne výborný Counter Strike. Brazília ožila Counter Strikom a to sa odzrkadľuje, v každom aspekte turnaja. Aké najväčšie prekvapenia sa však udiali v Legends Stage? A kto je favoritom na postup zo štvrťfinálových duelov.

Svetová top 3 nepostupuje ďalej

FaZe Clan, Vitality a následne aj Liquid čakal ten istý osud. Ako prvý ukončili svoju púť FaZe Clan, ktorý vypadli bez výhry jediného duelu. FaZe, ktorý siahali na Grandslam, zlyhali a všetku vinu si na seba zobral kapitán Finn “karrigan” Andersen. Nasledujúci deň nás čakalo ďalšie prekvapenie. Vitality, ktorý sa dostali na pozíciu svetovej jednotky nezvládli svoj zápas proti Ence a skončili tak so skóre 1:3. Liquid v poslednom zápase bojovali o postup, v stretnutí tímov zo skóre 2:2 narazili na výborne hrajúci Spirit. Poslednej nádeji Severnej Ameriky však nestačili sily a Spirit si odniesli postup a Liquid tak ostali oči pre plač.

FaZe Clan nezvládli získať druhý Major v rade Source: Martin Bukovský, EPLAYER
Furia ovládla domáce prostredie a nedala súperom šancu

Posledný zástupca hostiteľskej krajiny sa predviedol v Legends Stage v plnej paráde. Ence nemali v úvodnom zápase šancu a v druhom zápase ukázali hráči stáje Furia neskutočnú otočku a posunuli sa do posledného rozhodujúceho duelu. Tu získali status 3:0 a vďaka dominantným výsledkom získali prvé miesto.

Furia v domácom prostredí valcuje konkurenciu Source: PGL
MOUZ spolu s Frozenom zvládli neľahkú úlohu

Po troch rokoch máme opäť zástupcu v Champions Stage na Majore. David “frozen” Čerňanský spolu so svojim tímom MOUZ ukazujú fantastický Counter Strike. MOUZ, ktorí majú vo svojom hlavnom tíme troch hráčov, ktorých si vychovali vo svojej akadémi. Tam títo hráči zvládali vyhrať jeden turnaj za druhým a túto mentalitu preniesli aj do hlavného tímu, kde dokazujú svoje kvality. Frozena tak uvidíme ešte v minimálne jednom zápase. Teraz už to bude ale na hlavnej stagi celého turnaja.

frozen zabojuje v Champions Stage Source: PGL
Kto narazí na koho vo štvrťfinále?
Outsiders vs fnatic

Začiatok zápasu: Štvrtok - 18:00

Champions Stage odštartuje vyrovnaný duel medzi novou zostavou tímu fnatic, ktorá sa zatiaľ ukazuje vo výbornom svetle proti obávanému tímu kapitána Dzhami “Jame” Aliho. Duel, v ktorom sa len ťažko dá tipnúť víťaz. fnatic, ktorý sú vo výbornej forme pred turnajom ani nepomysleli, že sa tak ďaleko dostanú, teda aspoň to tvrdia vo svojich vyjadreniach. Práve to môže byť jeden z dôvodov prečo sú ešte nebezpečnejší. Svoj cieľ splnili a tak už môžu iba zlepšiť, na druhej strane Outsiders určite pomýšľajú na vyššie priečky, a tak ich možno dobehne tlak. Jedna vec je istá, kvalitný Counter Strike.

Zvládne Jame zastaviť rozbehnutý fnatic Source: Martin Bukovský, EPLAYER
MOUZ vs Cloud9

Začiatok zápasu: Štvrtok - 21:30

Cloud9 sa po problémoch v Challengers Stage zvládli oklepať a Legends Stage zvládli bez zaváhania. Frozen spolu s MOUZ to mali trošku naopak. Challengers Stage bez prehry, v Legends Stage však bojovali o postup až v poslednom zápase. Avšak MOUZ predvádzali výbornú hru počas celého turnaja. Cloud9 nezvládli prvé dva zápasy na turnaji. Teraz sa však vrátili späť do formy a MOUZ tak čaká možno favorit celého turnaja. Frozen spolu s MOUZ budú musieť predviesť najlepšiu hru akú doposiaľ ukázali.

Cloud9 začínajú získavať rolu favorita Source: Martin Bukovský, EPLAYER
Spirit vs Heroic

Začiatok zápasu: Piatok 18:00

Spirit, ktorý zvládli vyradiť Liquid sa opäť ako aj minulý Major zvládli prebojovať do top osmičky. Naposledy ich vyradil až víťaz celého turnaja FaZe Clan. Tentokrát ich čaká Heroic, ktorý po dlhej dobe ukazujú svoje kvality, a tak s nimi bude treba počítať. Tím pod vedením Caspera “cadiaN” Møllera bude určitepomýšľať na vysoké priečky, ale Spirit s novým sniperom Igorom “w0nderful” Zhdanovom ukazujú, že nebudú ľahkým súperom. Ďalší vyrovnaný zápas, ktorý sa ťažko predikuje a zápas, ktorý si každý nezaujatý fanúšik užije.

Heroic na čele s cadiaNom zabojujú o semifinále Source: Martin Bukovský, EPLAYER
Furia vs Natus Vincere

Začiatok zápasu: Piatok 21:30

Domáci favoriti pod vlajkou Furie čaká najťažší zápas turnaja. NaVi s najlepším hráčom sveta sa pokúšajú získať druhý Major a dostať sa späť na top 1 svetovej scény. Furia má však za sebou celú krajinu, ktorá ju príde hnať dopredu priamo do haly. Avšak to môže vyvíjať tlak na hráčov. Pri Furii sa hovorí práve o tom, že pod tlakom nezvládajú tieto zápasy, takže uvidíme aká Furia príde do tohto zápasu. Duel, ktorý môže rozhodnúť o víťazovi celého Majoru. Zaujímavý zápas, v ktorom záleží na stave v akom príde Furia. Ak sa nezlomia pod tlakom, tak majú šancu poraziť NaVi.

Zvládne s1mple doviesť NaVi k ďalšiemu titulu? Source: Martin Bukovský, EPLAYER

Ohodnotiť

0

Komentáre

Pre vloženie komentára sa musíte prihlásiť.