IEM Katowice 2022: Vo finále sa proti sebe postavia G2 vs FaZe

  • Martin Bukovský
  • 27. 02. 2022 16:20

Včerajšie semifinálové zápasy nám priniesli dva nádherné semifinálové duely. Svoj play-off príbeh ale pokračovali písať G2 a FaZe, na ktorých nestačili výhercovia skupín NaVi, respektíve Heroic.

NAVI nestačili na G2

NAVI vs G2 Esports 0:2 (12:16, 13:16)

Spodek arénu naštartoval zápas medzi dvoma hviezdami z Ruska a Ukrajiny. Oleksandr "s1mple" Kostyliev vs Ilya "m0NESY" Osipov. Už od začiatku bolo poznať, že pôjde o veľmi vyrovnanú hru. Začínalo sa na Inferne, map pick francúzskej organizácie. Znevýhodnení na T-strane, G2 dokázali urvať 10 kôl hneď na začiatku a NAVI tak museli doháňať. Začiatok druhej polovice sa im to aj darilo, no G2 si svoj náskok ustrážili a odniesli si tak víťazstvo z prvej mapy. Jednalo sa o unikátnu mapu, iba so 154 smrťami, čo je podľa štatistík HLTV 3. najnižší počet úmrtí na mape s viac ako 28 kolami.

Do druhej mapy museli hráči legendárnej ukrajinskej organizácie resetnúť svoje myšlienkové pochody, ak sa chceli zamýšľať nad nedeľným finále. Opäť sa ale opakoval scenár z prvej mapy, akurát sa hráčom vedeným Kirillom "Boombl4" Mikhailovom nedarilo za teroristov. V nepríjemnom stave 4:11 prišla výmena strán a NAVI sa opäť vrátili do hry. Z tak nepríjemného stavu sa im hru vyhrať už nepodarilo, a aj vďaka výkonom ktoré predviedol m0nesy či bratranci Kovačovci, sa mohli G2 radovať z výhry na ich minuloročnými rivalmi. Pred ukrajinskou organizaciou treba ale zložiť poklonu, ich hráči dokázali odohrať skvelú hru aj napriek podmienkam v ich rodnej krajine.

Source: EPLAYER, Martin Bukovský
Čarujúci Karrigan

FaZe vs Heroic 2:0 (16:11, 16:5)

Finn "karrigan" Andersen vs Casper "cadiaN" Møller. Derby dvoch skúsených dánskych kapitánov, Do hry vstúpili lepšie hráči pod Karriganom a celý Spodek skandoval jeho meno. Aj hype od tisícov divákov dopomohol Európskemu celku k dominantnej prvej polovici. S Heroic sa nesie nálepka online hráčov, v offline prostredí žial nedosahujú také výkony, ako z pohodlia domova. Dáni ešte dokázali vyhrať pár kôl, no skúsení FaZe si to postrážili.

Presunuli sme sa na Nuke, čo mala byť jednoznačná jazda v podaní Heroic. FaZe totižto museli na poslednú chvíľu hrať nahradiť ich stálicu Håvarda "rain" Nygaarda austrálskym Justinom "jks" Savagom. Karrigan je ale známy rýchlou adaptáciou svojich hráčov a aj na taktickej mape ako Nuke dokázal zapojiť všetky časti skladačky na jednotku. Nastala dominantná prvá polovica no a FaZe už Heroic nedovolili nič. Rýchlych 6 kôl za T stranu im prinieslo výhru na druhej mape 16:5. Karrigan si tak po 3 rokoch opäť zahrá vo finále.

G2 vs FaZe. Jedny z najznámejších svetových organizácií sa už o 17:00 proti sebe postavia. Víťaz môže byť len jeden a ani fanúšikovia v Spodek aréne nemajú svojho jasného favorita.

Source: EPLAYER, Martin Bukovský

Zdroj titulnej fotografie: EPLAYER, Martin Bukovský

Ohodnotiť

0

Komentáre

Pre vloženie komentára sa musíte prihlásiť.