IEM Katowice 2022: Spodek aréna otvára svoje brány, pred nami sú štvrťfinálové zápasy

  • Sebastián Soroka
  • 25. 02. 2022 11:35

Dnešok je niečím výnimočný. Turnaj IEM Katowice sa po dvoch rokoch vráti do Spodek arény, po troch rokoch sa zase vstupu do arény dočkajú aj fanúšikovia. Na programe sú dva štvrťfinálové zápasy, z ktorých vzídu dvaja ďalší semifinalisti, ktorí tak v TOP4 doplnia Natus Vincere a Heroic.

Virtus.pro vs G2

Čas: 15:30

Favorit zápasu? Nie je. Respektíve to záleží od toho, ako sa Virtus.pro vyspia. CIS zostava si z minuloročných IEM Katowice, ktoré sa kvôli pandémii odohrali v online formáte odniesla druhé miesto. Tentokrát ich už ale atmosféra v Spodek aréne neminie. V doterajšom priebehu splnili to čo sa od nich očakávalo. Síce v zápase o priamy postup do semifinále podľahli tímu Heroic, ale ako povedal aj samotný YEKINDAR, Heroic sú vo fantastickej forme a hrať proti nim je ozaj náročne.

G2 Esports zase neprešli do playoff úplne jednoducho. Po tom čo prehrali úvodný duel proti Fnatic mali nôž na krku. Tlak spojený s obrovskými očakávaniami však ustáli a m0nesy si tak prvýkrát v kariére zahrá na obrovskom pódiu. Zostava okolo Nikoly "NiKo" Kováča je stále vo svojom vývíne, hráči nemali dostatok času na lepšiu súhru, avšak tak či tak sa od nich požadujú vynikajúce výsledky. Ak by aj dnes prehrali, nebude to ešte blamáž. Skôr pôjde o dobrú skúsenosť do budúcnosti. Najmä pre 16-ročného mladíka m0nesyho.

Nuž, čo je u Virtus.pro častokrát prízvukované aj v našich článkoch je ich extrémna nekonzistencia a nepredvídateľnosť. Tieto dva faktory sú ich slabinou ale aj výhodou zároveň. Výsledky z posledného obdobia už síce nepoukazujú na obrovský výkyv formy, avšak aj tak netreba zabudnúť na ich minulosť. Nie je to totiž tak dávno čo boli schopní vyhrať T1 turnaj a o týždeň na to sa už trápili proti totálnemu outsiderovi. Aj preto tak veľmi v dnešnom zápase záleží na tom, aký budú mať deň.

Source: Epic Esports Events
Gambit vs FaZe Clan

Čas: 19:00

Druhý duel piatkového programu sa bude niesť v znamení boja medzi obhajcom titulu a tímom, ktorý je radený medzi najvážnejších favoritov na celkové víťazstvo. Tým, že sa Gambit prebojovali na LAN evente do playoff umlčali snáď aj tých najhlasnejších kritikov. Ruský tím je totiž častokrát terčom posmeškov, ktoré súvisia s ich dominanciou v online ére. Koniec koncov, aj ich minuloročný Katowický titul sa zrodil počas nej. Hobbit a spol. však už dlhodobo ukazujú, že ich výkonnosť nevzrástla len vďaka pandémii. Potvrdia to však aj proti FaZe Clan?

Práve FaZe Clan sú totiž tímom, do ktorého sa vkladajú veľké nádeje. Tým, že do svojho celku priviedli Robina "ropz" Koola extrémne vzrástla ich palebná sila. Počas tohto turnaja tiež ukázali, že si vedia poradiť aj bez neho, keďže mladý Estónec bol nútený ísť do karantény po tom čo bol pozitívne testovaný na koronavírus. Plnohodnotne ho ale zastúpil Justin "jks" Savage. FaZe tak majú vo svojej zostave znova veľké hviezdy, ktoré ak sa dostanú do optimálneho rozpoloženia, tak by mali vyhrávať tituly. Historicky už organizácia odohrala v Katowiciach dve finálové zápasy, oba veľmi tesne prehrala. Teraz je síce pred ňou iba štvrťfinále, ale aj tam budú potrebovať maximálne sústredenie. Gambit im nedajú nič zadarmo.

Nedá sa povedať, že by tu existoval jednoznačný favorit. Opäť si šance u oboch na takmer identickej úrovni a prehra jedného či druhého nebude žiadne sklamanie. Oba celky totiž splnili základnú úlohu, keď sa prebojovali medzi TOP6. Teraz to je už iba o tom, že ako veľmi dokážu svoje výkony ešte vytiahnuť. Snáď nás čaká vzrušujúca BO3 séria.

Source: ESL

Zdroj titulnej fotografie: ESL/Timo Verdeil

Ohodnotiť

0

Komentáre

Pre vloženie komentára sa musíte prihlásiť.