IEM Katowice 2022: Copenhagen Flames vytreli zrak všetkým pochybovačom, poľské nádeje posilnil mantuu

  • Sebastián Soroka
  • 16. 02. 2022 00:20

Úvodný deň IEM Katowice 2022 je za nami. 16 tímov začalo svoju púť v Play-In fáze odkiaľ sa chcú predrať do hlavného turnaja a naplniť tak svoje ambície. Miest na postup je však iba osem, po prvom hracom dni už iba štyri. Ako vôbec vyzeral prvý tohtoročný deň na LAN akcii?

FaZe potvrdili rolu favorita, dánske družiny taktiež

S dobrým pocitom i pomyslením na deň voľna môžu zaspávať hráči FaZe Clan. Tí si dnes (utorok) urvali postup do hlavného turnaja. FaZe sa to podarilo po tesných víťazstvách nad Sprout a MOUZ. Aj napriek tomu, že museli tento "kvalifikačný" proces absolvovať s náhradníkom, tak sa od nich očakával postup ďalej. Prvú časť zo zložitej misie majú hráči splnenú. Odteraz to už bude iba náročnejšie.

Spokojnosť môžu prejavovať aj dva dánske celky - Astralis a Copenhagen Flames. Zatiaľ čo u Astralis nie je postupový výsledok žiadnym zázrakom, pre Copenhagen Flames ide o ďalšiu cennú skúsenosť a hlavne priestor na zažiarenie. Podobne ako na štokholmskom Majore totiž ohúrili CS:GO scénu. Cez Fnatic prešli ako nôž cez maslo a po tom si na večer podali aj švédskych NiP. Kto vie aké pocity vyvolali na druhej strane zemegule - v kancelárii organizácie Complexity. Medzi dánskou zostavou a americkou organizáciu sa totiž schyľovalo k uzavretiu spolupráce. Manažment však nakoniec od dohody odstúpil.

Source: liquipedia.net/ESL Gaming GmbH
Poľský plamienok nádeje stále horí

Pre Poliakov nebol dnešný deň úplnou katastrofou. Čo sa nepodarilo pätici z Wisla Krakow, vynahradil Mateusz "mantuu" Wilczewski s jeho tímom OG. Wisla Krakow žiaľ letela z turnaja hneď po dvoch úvodných stretnutiach. Nikoho to síce nešokovalo, ale predsa len domáci fanúšikovia dúfali v to, že by sa ich miláčikovia predrali až na pódium v Spodek aréne. Tam má však po dnešku namierené mantuu z OG. Cesta to bude ešte tŕnistá, ale prvú skúšku zvládol. Uvidíme čo predvedú OG v hlavnom turnaji, konkurencia tam už bude na oveľa vyššej úrovni.

Šancu na postup živí aj duo Dycha a hades z ENCE. Paradoxne im dnes postup do ďalšej časti zmaril ich krajan mantuu. ENCE to však stále majú skvelo rozohrané. V rozhodujúcom dueli totiž budú musieť poraziť nevýrazných Godsent. To je pre európske zoskupenie rozhodne prijateľný súper, obzvlášť pre tak dôležitý zápas.

Source: liquipedia.net/ESL Gaming GmbH
Zmiešaná výkonnosť postihla viacerých

Nie ideálny deň zažili Entropiq, Fnatic, či NiP. Ruská zostava českej organizácie hneď na úvod podľahla ENCE a v druhý hrací deň si tak pre seba bude musieť ukoristiť dve víťazstva v rade. Inak sa s Katowicami môže rozlúčiť. To isté platí aj o Renegades.

Fnatic s NiP zase zhodne utrpeli jednu porážku a získali jednu výhru. Oba tímy skončili na lopate spomínaných Copenhagen Flames. O ich osude tak rozhodne záverečný zápas. Ten istý scenár majú na programe aj BIG. Zhodou okolnosti to budú Nemci, ktorí vyzvú Fnatic.

Source: Facebook/Entropiq
MOUZ s frozenom pôsobili dobrým dojmom, zaujal torzsi aj JDC

Pochvalu si rozhodne zaslúžia MOUZ. Myšiaci diktovali víťazne tempo v zápase proti Godsent a poriadne hrýzli aj zostavu FaZe Clan, ktorú aj takmer zdolali. Postup síce po prvom dni nemajú vybojovaný, nuž ak predvedú hru z dvoch úvodných duelov aj proti jednému z dvojice Entropiq/Renegades, mohla by ich čakať sladká odmena.

Pri MOUZ treba vyzdvihnúť jedno meno. Ádám "torzsi" Torzsás, ktorý si odbil svoju premiéru na turnaji najväčšieho kalibru a dokonca aj za nový tím, mimoriadne zaujal svojou hrou. Prakticky v oboch zápasoch to bol predovšetkým on, kto tiahol svojich spoluhráčov smerom k víťazstvu. Slušnú hru predvádzal aj náhradník Jon "JDC" de Castro, ktorý rovnako ako torzsi nemal doteraz s takým turnajom skúsenosť. Esá z juniorského programu MOUZ NXT tak prekonali očakávania a skvelo sa vysporiadali s rastúcim tlakom.

Source: Facebook/MOUZ
Rozpis druhého hracieho dňa - IEM Katowice 2022 Play-in

Spodný pavúk - prvé kolo
Porazený v turnaji končí

12:30 Entropiq vs Renegades
12:30 MIBR vs Movistars Riders

Porazený v turnaji končí

Spodný pavúk - druhé kolo
Porazený v turnaji končí, víťaz postupuje do hlavného turnaja

16:00 Fnatic vs BIG
16:00 ENCE vs Godsent

19:30 NiP vs Movistars Riders/MIBR
19:30 MOUZ vs Renegades/Entropiq

Zdroj titulnej fotografie: Copenhagen Flames

Ohodnotiť

0

Komentáre

Pre vloženie komentára sa musíte prihlásiť.