IEM Katowice 2022: Complexity skončili na turnaji ešte pred jeho začiatkom, nahradia ich Movistars Riders

  • Sebastián Soroka
  • 13. 02. 2022 22:11

Jubilejný desiaty ročník IEM Katowice sa síce ešte ani nezačal, avšak už teraz sa borí s obrovskými komplikáciami. Na vine je znova koronavírus. Tentokrát vyradil z turnaja celú zostavu Complexity, nahradia ich Španieli z Movistars Riders.

Organizátor oznámil túto nepríjemnú správu prostredníctvom twitteru. Podľa tvrdení organizátora sa v severoamerickom tíme vyskytlo niekoľko prípadov koronavírusu, čo znemožňuje tomuto celku účasť. Na správu reagovali už aj hráči z Complexity. „Veľmi som sa tešil na moju prvú veľkú LAN akciu s chalanmi, ale Covid nás dostal“, píše sklamane Paytyn "junior" Johnson. Complexity mali odštartovať svoju púť turnajom v Play-In fáze. V úvodnom kole by vyzvali nemeckých BIG. Tiež to mala byť ich premiéra na offline akcii po sformovaní zostavy.

Proti Nemcom sa ale nakoniec postavia Španieli z Movistars Riders. Tí obdržali "náhradnú" pozvánku na základe ESL Pro Tour Rankingu. Rodákom z pyrenejského polostrova tak padla do rúk jedinečná šanca. Skúsenosť s podobným turnajom už nadobudli, keď sa v minulom roku prebojovali ako historicky prvý španielsky tím na turnaj PGL Major Štokholm. Skončili síce na jednej z posledných priečok, avšak táto mimoriadne cenná skúsenosť im teraz môže výrazne pomôcť pri ich ťažení v Poľsku.

Turnaj tak už prišiel o celú päticu z Complexity, minimálne na úvodné dni aj o Robina "ropz" Koola (FaZe Clan), ktorý bude v izolácii do 19.2 a dnes sme sa dozvedeli pozitívno-negatívnu správu aj z tábora MOUZ, nakoľko Covid-19 zmaril plány aj Aurimasovi "Bymas" Pipirasovi. Snáď už je zoznam pozitívne testovaných hráčov kompletný a legendárny poľský turnaj sa odohrá bez ďalších podobných problémov.

IEM Katowice 2022 štartujú už v utorok - 15.2 svojou Play-In fázou. Pre ďalšie novinky a informácie sledujte náš web a sociálne siete.

Zdroj titulnej fotografie: Twitter/IEM

Ohodnotiť

0

Komentáre

Pre vloženie komentára sa musíte prihlásiť.