IEM Katowice 2022: Dnes spoznáme najlepšiu šesticu, NaVi už majú playoff isté

  • Sebastián Soroka
  • 20. 02. 2022 11:57

Posledný deň skupinovej fázy na IEM Katowice určí aj zloženie najlepšej šestice, ktorá sa predstaví v playoff. Niektorých delia od Spodek arény až dva zápasy, iní už majú svoju miestenku istú a dnes len hrajú o lepšiu štartovaciu pozíciu. Najväčší favorit - Natus Vincere už splnil prvú časť svojej misie a účasť v playoff má istú.

Astralis vs Fnatic

Čas: 12:30
O čo sa hrá: Udržanie sa v turnaji

Veľké značky, ktoré mali v CS:GO svoju zlatú éru sa teraz nejdú biť priamo o titul ale o prežitie v turnaji a nádej na postup do playoff. Z veľkej slávy však ostali v tíme už iba pozostatky. Zatiaľ čo dres Astralis stále oblieka dvojica Xyp9x a Gla1ve, vo Fnatic prežil "čistky" v zostave iba Krimz.

Od oboch celkov sa očakávajú sľubné výsledky. Ťažko odhadnúť, kto je väčší favorit. V hlavnom turnaji mali podľa papierových predpokladov ťažších súperov Fnatic, keď sa museli popasovať s G2, či utrpieť porážku od FaZe Clan. Ani Dáni však nezaostávali a ich pripravenosť preverila FURIA a následne aj ENCE ktorých dokázali aj poraziť.

Víťaz duelu však stále nebude mať to najhoršie za sebou. Večer ho bude čakať ešte jedno stretnutie, ktoré rozhodne o tom, či budú hráči cestovať domov už po skupinovej časti alebo sa prebojujú do Spodek arény. Jednoznačného favorita toto meranie síl nemá.

G2 vs FURIA

Čas: 12:30
O čo sa hrá: Udržanie sa v turnaji

Motivovaní Brazílčania proti super tímu, na ktorý sú kladené obrovské nároky. Pre G2 je to LAN premiéra s obmenenou päticou. Predčasné vypadnutie by teraz bolo ešte tolerované, avšak z pohľadu morálky by išlo o ranu pod pás, ktorá by mohla narušiť tímový vývoj. Európska zostava sa stále zohráva a snaží si nájsť k sebe vzájomnú cestu. Tak či tak sa v tomto roku zatiaľ neprezentuje veľmi spoľahlivou a presvedčivou hrou.

Navyše, G2 stojí v ceste FURIA a tá dokáže takéto zápasy vyhrávať. Tím, ktorý sa zatiaľ vo svetom rebríčku pohybuje mimo TOP10 je tiež čiernym koňom celého turnaja. Omnoho väčšia zohranosť a aj to, že na nich nie je vyvíjaný obrovský tlak by mal teda hrať v ich prospech. Víťaza zápasu bude čakať ešte jedna skúška, ktorá rozhodne o tom, či hráči postúpia do playoff alebo nie.

Gambit vs NiP

Čas: 16:00
O čo sa hrá: Postup do playoff

Obhajca titulu sa rozhodne neuspokojí s tým, že by v tomto ročníku vynechal play-off fázu. Gambit majú nôž na krku a plne si uvedomujú, že NiP musia poraziť. A to aj preto, aby zo seba definitívne zmyli nálepku "onlinerov". NiP sú zase tím, ktorý mohol v Katowiciach skôr prekvapiť. Samotný postup do TOP6 sa od nich priveľmi neočakával. Švédska zostava však už v minulosti neraz dokázala pozitívne prekvapiť a vydolovať víťazstvo aj proti veľkému favoritovi.

Zaujímavosťou je, že tieto dva hráčske tábory sa už stretli v úvode turnaja, keď za kratší koniec ťahali práve Gambit. Bol to ale pre nich prvý zápas na turnaji a navyše oproti NiP mali kratší čas na adaptáciu a zoznámenie sa s poľským prostredím. Škandinávci totiž predtým absolvovali aj Play-In časť, z ktorej sa úspešne prebojovali do hlavného turnaja. Gambit sú stále v roli favorita, ktorú by mali potvrdiť. Skúsenosti Hobbita, či palebná sila Sh1ra a Ax1la by im v tom mala dopomôcť.

Source: Facebook/V4 Future Sports Festival
Heroic vs Virtus.pro

Čas: 16:00
O čo sa hrá: Postup do semifinále

Dánsky Heroic už dosiahli to čo potrebovali. Postup do TOP6 a teda vidina toho, že si zahrajú v playoff je niečo, čo im dopomôže vylepšiť si povesť. Zápas proti Virtus.pro už bude iba o tom, akú pozíciu si pred playoff vybojujú. Či budú štartovať zo štvrťfinále, alebo až zo semifinále.

Ani jeden tím zatiaľ nepocítil na evente trpkosť prehry. Virtus.pro sú samy o sebe skúsenejším celkom čo sa LAN akcii týka. Častokrát je však tento tím mimoriadne nekonzistentný a čo sa im podarilo v uplynulých dňoch sa už teraz vydariť nemusí. Tak, či tak, obe tímy svoju misiu už splnili. Teraz je to len o tom, že čo všetko ešte získajú navyše.

Natus Vincere vs FaZe Clan

Čas: 19:30
O čo sa hrá: Postup do semifinále

FaZe si môžu vydýchnuť, obstáli ťažkú skúšku, keď sa počas turnaja museli na pár dní zaobísť bez Robina "ropz" Koola, ktorý bol pozitívne testovaný na Covid-19. Mladému Estóncovi však už karanténa skončila pred dvoma dňami a tým pádom aj dnes zasiahne do zápasu proti NaVi.

Práve S1mple a jeho družina sú aktuálnou svetovou jednotkou a sú tak v pozícii favorita. Že si už NaVi stihli vybojovať postup do vyraďovacej časti je znamenie toho, že prípravu na turnaj skutočne nepodcenili. Ide rozhodne o šláger dňa, ktorý môže rozhodnúť práve ropzova prítomnosť na serveri.

Source: ESL/Adela Sznajder

Zdroj titulnej fotografie:ESL/Adela Sznajder

Ohodnotiť

0

Komentáre

Pre vloženie komentára sa musíte prihlásiť.