IEM Katowice 2022: Mladík m0NESY vyškolil Virtus.pro, FaZe Clan zvládli uspieť aj bez dlhoročnej opory

  • Sebastián Soroka
  • 26. 02. 2022 00:10

Spodek arénu dnes ovládli emócie i skvelá atmosféra. Odštartovalo totiž playoff. Vyraďovacia časť jedného z najväčších turnajov sveta, ktorý sa po dvoch rokoch dočkal návratu do LAN formátu. Ako vlastne dopadli štvrťfinálové stretnutia?

m0NESY vyškolil Virtus.pro

Virtus.pro vs G2 Esports 0:2 (23:25, 5:16)

Aj napriek tomu, že Nikola "NiKo" Kováč nemal dnes najlepší deň, tak Virtus.pro nedokázali zdolať svojho európskeho oponenta. Najväčšiu zásluhu na víťazstve G2 Esports mal len 16-ročný mladík Ilya "m0NESY" Osipov, ktorý si vyslúžil aj ocenenie hráč zápasu. Odchovanec akadémie Natus Vincere získal rating 1.30 a pred zajtrajším semifinálovým duelom, ktorý prebehne práve proti jeho materskej organizácii Natus Vincere si dodal dávku sebavedomia. Netreba tiež zabúdať na to, že pre neho to bola premiéra v Spodek aréne. Nikdy predtým na podobnom turnaji nehral a už vôbec nie pred takým publikom.

Virtus.pro môže mrzieť prvá mapa, kde viedli už 13:10, nakoniec však prehrali v treťom predĺžení. V Katowiciach mali rozhodne na viac ako iba na umiestnenie v TOP6, ale to sa dá povedať aj o ďalších tímoch, ktoré už vypadli. Nič strašné sa však v ich prípade nestalo. Začiatok do sezóny nemali úplne zlý a zrejme by sa mohli udržať aj medzi najlepšou svetovou päťkou.

Source: Facebook/G2 Esports
Potrebujete náhradu? Volajte jks!

Gambit FaZe Clan 0:2 (5:16, 11:16)

U FaZe Clan sa naplnili tie najhoršie obavy. Po tom čo sa tím musel ešte pred začiatkom turnaja vysporiadať s absenciou Robina "ropz" Koola, ktorý bol pozitívne testovaný na koronavírus prišla druhá rana, keď Covid-19 postihol aj dlhoročného člena FaZe Clan - Håvarda "rain" Nygaarda. Nór sa musel pobrať do izolácie ešte pred pár dňami, avšak celý tím veril, že do začiatku playoff stihne vyzdravieť. Nestihol. Oboch ale dokázal plnohodnotne zastúpiť Justin "jks" Savage, ktorý si tak na prestupovom trhu robí solídne meno.

FaZe porazili obhajcov titulu pomerne ľahko 2:0 na mapy. Gambit takáto jednoznačná prehra nepomôže veľmi v ich reputácii, ktorá je pod veľkou kritikou najmä vďaka ich úspechom v online ére. FaZe Clan zase potvrdzujú, že majú vo svojich radoch skutočne kvalitných hráčov. V minulosti už však podobne hviezdny káder mali viackrát a na nastolenie dominancie v akú dúfali nikdy v ich prípade nedošlo.

Zajtra ich čakajú ďalší "onlineri", konkrétne to budú dánski Heroic. Minimálne LAN formát by mal byť pre FaZe výhodou, avšak Heroic prišli do Poľska s vynikajúcou formou. Fanúšikovia si od zápasu sľubujú mnoho, snáď ani jeden z hráčskych táborov nesklame.

Source: ESL, Adela Sznajder

Zdroj titulnej fotografie: ESL, Helena Kristiansson

Ohodnotiť

0

Komentáre

Pre vloženie komentára sa musíte prihlásiť.