IEM Fall 2021: Frozen berie 3 body, STYKO sa dostáva do nelichotivej situácie

  • Sebastián Soroka
  • 01. 10. 2021 20:32

IEM Fall 2021 Europe pokračuje v plnom prúde a to aj v spoločnosti tímov mousesports a FunPlus Phoenix, ktorých reprezentujú Slováci David "frozen" Čerňanský, respektíve Martin "STYKO" Styk. Prvý menovaný môže dnes zaspávať s dobrým pocitom, jeho tím totiž urobil dôležitý krok na ceste do playoff. STYKO sa naopak dostal do nepriaznivej situácie a postup zo skupiny sa mu vzďaľuje.

mousesports vs AURA 16 : 10

Frozenov mousesports potreboval po včerajšej prehre s FunPlus Phoenix rozhodne zabodovať. Myšiaci narazili na outsiderov zo švédskeho tímu AURA. Tých ale dokázal európsky mix bez problémov prestrieľať a hráči tak potvrdili papierové predpoklady. Druhým víťazstvom sa tak Frozen a spol. radia na tretiu (nepostupovú) priečku v skupine A. Práve vo vedení skupiny A sú celky G2 Esports a Copenhagen Flames. S nimi sa myšiaci stretnú v najbližších dvoch dňoch. Tieto dva zápasy teda rozhodnú o ich postupe, respektíve (ne) postupe do playoff. Ropzova družina tak má všetko vo vlastných rukách.

FunPlus Phoenix vs BIG 7 : 16

Horšie je už na tom STYKO. FunPlus Phoenix (FPX) síce včera porazili mousesports, ale dnešnou prehrou proti tímu BIG sa im vidina playoff výrazne vzďaľuje. Nemecký celok porazil Stykov tím celkom jednoznačne 16:7. Spočiatku sa síce zdalo, že vývoj zápasu bude mať vyrovnaný priebeh, avšak Nemci najmä v druhej polovici zápasu predviedli prvotriedny výkon.

A čo ďalej s postupovými šancami FPX? Veľa bude záležať od nasledujúcich výsledkov tímu G2 Esports, ale hlavne od ich vzájomného zápasu, ktorý by mali FPX jednoznačne vyhrať. Rovnako tak aj posledný plánovaný zápas proti švédskej zostave AURA. Ďalšia prehra by už totiž mohla znamenať definitívny klinec do rakve. STYKO a jeho spoluhráči tak musia zvyšné zápasy vyhrať a zároveň dúfať, že muška ich súperov nebude presná.

Plánované zápasy mousesports a FunPlus Phoenix:

2.10.2021 - 22:45 mousesports vs Copenhagen Flames
3.10.2021 - 20:15 mousesports vs G2 Esports

2.10.2021 - 22:45 FunPlus Phoenix vs G2 Esports
3.10.2021 - 20:15 FunPlus Phoenix vs AURA

Zdroj titulnej fotografie: liquipedia.net/ESL

Source: liquipedia.net/DreamHack

Ohodnotiť

0

Komentáre

Pre vloženie komentára sa musíte prihlásiť.