IEM Cologne 2021: Playoff ponúkne súboje západu proti východu!

  • Sebastián Soroka
  • 15. 07. 2021 17:30

Skupinová fáza IEM Cologne 2021 ubehla ako voda a pred nami je dvojica štvrťfinálových zápasov. LAN prostredie, ktoré tento event ponúka má po viac ako ročnej prestávke svoje čaro. Tento faktor niektorým tímom výrazne pomohol k ich výkonom, iným, najmä kráľom a princom online éry zase výrazne uškodil. Štvrťfinálové zápasy vyzerajú viac než atraktívne, poďme sa spoločne pozrieť na šance jednotlivých tímov.

Virtus.pro vs Astralis

Dánsky celok zavrel ústa všetkým kritikom, ktorí po odchode hlavnej hviezdy tímu, Nicolaia "device" Reedtza predpovedali u Astralis rapídny úpadok výkonnosti. Dáni sa do LAN prostredia vrátili so silnou odolnosťou a ešte lepším herným štýlom. Okrem toho, že si v skupinách poradili v dánskom derby s Heroic a ešte predtým s FaZe, dokázali vziať jednu mapu aj hráčom Natus Vincere, ktorí sú vo všeobecnosti braní ako najväčší ašpirant na titul. Teraz pred nimi stojí ďalší tím z CIS regiónu - Virtus.pro.

Práve Virtus.pro na čele s Dzhamim "Jame" Alim je tím, od ktorého nikdy neviete čo čakať a je jedno či sme v online prostredí alebo na LAN akcii. Výkony tejto zostavy boli už od čias v organizácii AVANGAR nevyspytateľné. Jeden čas si so sebou niesli vlnu prehratých zápasov, na ďalšom turnaji ale motyka vystrelila a hráči z CIS regiónu všetkých šokovali. V online ére je to tá istá pesnička. Jeden turnaj dokážu reprezentanti východného sveta odohrať dominantným spôsobom, na tom ďalšom už sú zase schopní zaváhať proti absolútnym zelenáčom.

Z IEM Cologne už boli takmer jednou nohou von, avšak v zápase o prežitie proti Complexity naštartovali v kritických chvíľach svoje herné motory a odvtedy to bola už víťazná jazda. Hľadať favorita v tomto zápase nie je vôbec jednoduché, avšak z hľadiska skúsenosti a doteraz preukázaných výsledkov na turnaji majú o čosi viac kariet vo svojich rukách Astralis, avšak neutrálny divák si od tohto zápasu sľubuje skvelú show. Snáď ho ani jeden tím nesklame a uvidíme dobrú hru.

Astralis preukazujú skvelú formu na prvej offline akcií bez dev1ca

FaZe Clan vs Gambit

Veľkolepé a toľko požadované znovuzrodenia zažívajú počas tohto turnaja FaZe Clan. Tí svoju katastrofálnu formu z posledných mesiacov zanechali na online serveroch a do Kolína nad Rýnom sa presunuli s čistou hlavou a víziou napraviť svoju povesť. Už len postup do playoff sa po náročných mesiacoch zdá ako veľký úspech, FaZe Clan, ktorý zastrešuje vo svojej Counter-Strike sekcii obrovské hviezdy z dnešných ale aj minulých čias, chce rozhodne viac. Na turnaji už dokázali zdolať Vitality, ale aj Heroic - najväčších rivalov aktuálnej svetovej jednotky.

Aktuálnou svetovou jednotkou je nepochybne Gambit. Ruskí hráči vedení skúseným Kazachom sa počas online éry predrali na absolútny vrchol. Početná kritika ich však neminula. Komunite totiž online éra nie ja tak po chuti ako obdobie spred koronakrízy. Mnohí predpovedali, že Gambit si v Nemecku ani len neškrtnú, opak je ale pravdou.

Gambit by na umlčanie všetkých kritických hlasov potrebovali titul z LAN akcie. Kde sa teda uberá ich motivácia niet pochýb. Bude ale ich herný prejav, motivácia a menej skúsenosti s takými podmienkami stačiť na hráčov FaZe Clan, ktorí počas tohto eventu vstali z popola a skúsenosti majú na rozdávanie?

gambit katowice.jpg

Ruská mašina si brúsi zuby na ďalšiu trofej Photo by Gambit Esports

Zdroj titulnej fotografie: Liquipedia/ESL

Ohodnotiť

0

Komentáre

Pre vloženie komentára sa musíte prihlásiť.