Hviezdny brankár David de Gea zakladá vlastnú ešportovú organizáciu

  • Sebastián Soroka
  • 03. 12. 2021 12:15

Elektronický šport je rastúci segment, o ktorý už dlhodobo javia záujem ľudia z politického prostredia, manažéri technologických firiem, ale hlavne hráči futbalu, či hokeja. Jedným z nich je aj futbalový brankár David de Gea, ktorý sa rozhodol pre založenie vlastnej organizácie s názvom Rebels Gaming.

Hráč Manchesteru United sa tak pridal k Davidovi Beckhamovi, Garethovi Baleovi, či Ronaldinhovi, ktorí sa tiež začali výrazne angažovať v ešporte. Rebels Gaming plánuje zatiaľ cieliť svoje zameranie na hru Rainbow Six Siege, ktorá je zároveň najobľúbenejšou hrou španielskeho brankára. Nebude však chýbať ani iniciatíva v League of Legends, či vo Valorante.

De Geaova organizácia tiež plánuje vyhľadávať streamerov a osoby, ktoré by tvorili kvalitný obsah. Samotným šéfom organizácie sa stal bývalý profesionálny hráč League of Legends Alvara „Araneae“ Martin Aleñara. Ten verí, že časom sa tomuto projektu podarí vybudovať veľké herné centrum v hlavnom meste Španielska.

O mediálny potenciál sa Rebels Gaming rozhodne nemusia obávať. Veď len v posledných dňoch na twitteri podporil ich myšlienku aj Cristiano Ronaldo, ktorý patrí medzi najpopulárnejších športovcov všetkých čias. „Chceme, aby sa Rebels Gaming stal jedným zo svetových referenčných klubov, a to nie len kvôli svojej konkurencieschopnosti, ale aj kvôli oddanosti a schopnosti inšpirovať tých najmenších pri hľadaní nových príležitosti a mať tak pozitívny vplyv na spoločnosť,“ reaguje de Gea na svoje vízie.

Zdroj titulnej fotografie: © Rebels Gaming/Intro

Ohodnotiť

0

Komentáre

Pre vloženie komentára sa musíte prihlásiť.