HUNDEN končí kariéru hráča, ako coach sa upísal Heroic

  • Sebastián Soroka
  • 29. 04. 2020 22:00

Nicolai "HUNDEN" Petersen, vďaka fóru na webe HLTV.org známy aj ako GOD HUNDEN, definitívne vešia hernú myš na klinec a presúva sa na pozíciu coacha. Jeho prvým trénerským útočiskom sa stáva Heroic.

28-ročný Dán bol pred dvomi mesiacmi vo svojom predchádzajúcom pôsobisku, MAD Lions vyhnaný z aktívnej zostavy a presunutý do inactive módu. Už vtedy sa špekulovalo o ukončení jeho kariéry a vstupu do klubu cskových trénerov. Dnešným dňom sa táto špekulácia naplnila a HUNDEN sa pripája k tímu Heroic, ktorý si prednedávnom prešiel obmenou kádra a nebyť niektorých okolností, ktoré hrali v ich neprospech, tak by cadiaN a spol. pravdepodobne hájili farby svetoznámej organizácie FunPlus Phoenix.

HUNDEN je síce jeden z najinteligentnejších hráčov, avšak jeho individuálne výkony už dlhé roky neboli také ako v jeho najlepších rokoch. HUNDEN ako hráč zanechal vo svojej kariérnej histórii viditeľnú stopu. Medzi jeho najväčšie úspechy patrí minuloročný prekvapivý triumf na V4 Future Sport Festivale a účasť na majore DreamHack Winter 2014. Nicolai okrem toho vychoval viacero veľkých dánskych mien. Možnosť učiť sa od jeho schopnosti mala aj najväčšia IGL hviezda súčasnosti, Lukas "Gla1ve" Rossander z tímu Astralis. Po jeho boku sa vyskytli aj hráči ako k0nfig, es3tag a mnohí ďalší. Končí sa tak ďalšia kapitola jedného z veľkých lídrov. Minulý rok nastal rovnaký moment aj pre Zeusa a Pronaxa. HUNDEN síce nedosiahol úspechy ako títo velikáni, avšak s jeho taktickým myslením im bol veľkým konkurentom.

Hundenové vyjadrenie:

Konečne som urobil krok, ktorý som plánoval urobiť už dlho. Teraz, keď som dostal ponuku stať sa coachom, tak talentovaného tímu, bolo pre mňa jednoduché sa rozhodnúť. Teším sa nato, že budem robiť to čo viem najlepšie a to je použiť môj mozog a vytvoriť majstrovský plán, nato aby som Heroic dostal na výslň a posunul vyššie v rankingu ako doteraz.“ - Nicolai "HUNDEN" Petersen

Aktívna zostava Heroic vyzerá nasledovne:
Casper "cadiaN" Møller
Martin "stavn" Lund
René "TeSeS" Madsen
Nikolaj "niko" Kristensen
Johannes "b0RUP" Borup

Nicolai "HUNDEN" Petersen - coach

Zdroj titulnej fotografie: Liquipedia/Fragbite

HUNDEN svoje najväčšie víťazstvo dosiahol minulý rok v Budapešti. Photo by V4 Future Sports Fest

Ohodnotiť

0

Komentáre

Pre vloženie komentára sa musíte prihlásiť.