HUNDEN, dead a Zoner dostávajú ban za zneužitie bugu!

  • Sebastián Soroka
  • 31. 08. 2020 23:35

Víťazne oslavy v tábore Heroic po triumfe v turnaji ESL One Cologne netrvali príliš dlho. Ich coach, Nicolai "HUNDEN" Petersen dostáva ban za zneužitie coach bugu počas DreamHack Open Summer Spoločne s ním sa rovnakého priestupku dopustili aj Ricardo "dead" Sinigaglia z MIBR a Aleksandr "zoneR" Bogatiryev z Hard Legion Esports.

Ide o bug, kedy po skončení kola ostane coach na rovnakej pozícii a má tak možnosť sledovať hru enemy hráčov. HUNDEN tento bug zneužil hneď 10x počas jednej mapy, dead iba jedenkrát a MechanoGun až na 6 mapách v troch rozličných zápasoch. ESL to pochopiteľné nenecháva bez odozvy a všetci traja previnilí dostavajú zákaz sa zúčastňovať turnajov od ESL a DreamHack na niekoľko mesiacov. Najlepšie obstál brazílsky dead. Ten si bude odpykávať „iba“ šesťmesačný trest. MechanoGuna čaká dvojročný ban a HUNDEN sa bez coachingu bude musieť zaobísť na 12 mesiacov.

Prvýkrát s odhalením tejto chyby prišiel coach Wisly Krakow Loord počas uplynulého týždňa. Tento bug okamžite potvrdili aj peacemaker so zewsom a žiadali okamžitú opravu. Ešte v ten deň bol bug spoločnosťou Valve opravený, avšak už bolo neskoro. Za zmienku stojí, že okrem trénerov budú potrestané aj samotné tímy. Coach Heroic zneužil bug počas DreamHack Open Summer. Coachovia MIBR a Hard Legion Esports zase počas ESL One Road to Rio.

Tresty pre trénerov:

  • dead dostane 6-mesačný zákaz zúčastňovať sa turnajov
  • HUNDEN dostane 12-mesačný zákaz zúčastňovať sa turnajov
  • MechanoGu dostane 24-mesačný zákaz zúčastňovať sa turnajov

Tresty pre tímy:

  • Tímy budú spätne diskvalifikované z predmetného turnaja
  • Tímy stratia svoje body z ESL Pro Tour z daného turnaja
  • Tímy stratia svoje prize money z daného turnaja

Vyjadrenie ESL:

Považujeme to za porušenie našich pravidiel, sekcie „6.10.5 - používanie chýb a závad“. Odvtedy sme zaviedli opatrenia, ktoré zabraňujú tomuto zneužívaniu. Začali sa používať od ESL One Cologne. Jednotlivé tímy boli kontaktované a informované (o sankciach pozn.red). O tejto skutočnosti sme informovali aj ďalších organizátorov turnajov a pomôžeme im s vyšetrením ich zápasov Chceme sa poďakovať Michalovi Slowinskemu (CS:GO Referee) za jeho prínos pri vyšetrovaní .

Ohodnotiť

0

Komentáre

Pre vloženie komentára sa musíte prihlásiť.