Hrozba koronavírusu udeľuje katowickému turnaju ďalšiu ranu. Playoff bude bez účasti divákov!

  • Sebastián Soroka
  • 27. 02. 2020 20:25

ESL včera oznámilo, že v rámci turnaja IEM Katowice zavedie rozsiahle zdravotné prehliadky pre návštevníkov turnaja, aby sa zamedzilo šíreniu koronavírusu.

Tieto prehliadky už ale nebudú potrebné, nakoľko ESL je nútené z dôvodu bezpečnosti zrušiť divácku účasť na turnaji. Ako píše portál HLTV.org "Rozhodnutie bolo prijaté v čase, keď v Poľskú nebol potvrdený žiaden prípad koronavírusu. ESL bolo mestom Katowice ubezpečené, že ich turnaj bude pokračovať podľa plánu, ide tak o veľké prekvapenie." Opatrenie bolo zavedené v spolupráci so Sliezskym vojvodstvom. V prípade ak ste si zakúpili na tento event vstupenky, tak vás bude kontaktovať samotné ESL ohľadom vrátenia peňazí. Rovnako tak, ak ste si už rezervovali nejaké ubytovanie, špeciálne ibakvôli tomuto eventu, odporúčame vám ho čím skôr zrušiť. Spodek arénu nebudú môcť navštíviť ani média. Nutno podotknúť aj to, že prístupné nebude ani IEM expo.

Je ťažké si predstaviť, že najväčší cskový turnaj na svete sa odohrá bez publika. Práve poľský crowd dával tomuto turnaja neopísateľnú atmosféru. Aj slovenská legenda Ladislav "GuardiaN" Kovács sa v minulosti vyjadril, že takáto atmosféra nie je nikde na svete a treba to zažiť. Podobnú atmosféru zažijete snáď iba na turnaji ESL Cologne, ktorý sa odohrá až v lete. Dovtedy treba dúfať, že sa situácia ohľadom tejto problematiky upokojí a esport eventy budú prebiehať podľa plánu.

Katowice vždy ponúkali elektrizujúcu atmosféru. Photo by EPLAYER - Jan Hložek

Oficiálne vyjadrenie ESL:

„V 19:45 stredoeurópského času sme boli informovaný Sliezskym vojvodstvom o odobratí licencie na masové zhromaždenie pre turnaj IEM Katowice 2020. Do tohoto momentu sme mali legálne záväzné rozhodnutie, ktoré nám umožňovalo tento turnaj zorganizovať, ktorého platnosť sme niekoľkokrát v posledných dňoch s vládou znova overili. Naposledy sme dané rozhodnutie znova overovali iba pred niekoľkými hodinami. Sliezky guvernér Jarosław Wieczorek vydal rozhodnutie, ktorým zrušil vládne povolenie na organizovanie masového podujatia spoločnosťou ESL v meste Katowice. Z tohoto dôvodu Intel Extreme Masters Katowice 2020 nebudú mať žiadnych divákov na mieste konania. Toto nariadenie platí pre Spodek Arénu ako aj IEM Expo.

ESL rešpektuje toto nariadenie miestnych orgánov pričom pracuje na nadviazaní kontaktu so všetkými vlastníkmi lístkov, hostí aj médií. Ceny lístkov budú všetkým vrátené v plnom rozsahu. Turnaj prebehne a bude odvysielaný podľa naplánovaného harmonogramu, ale bez publika. Je nám veľmi ľúto všetkých fanúšikov a hráčov.“

Zdroj titulnej fotografie: EPLAYER - Jan Hložek

Katowice sú svojou atmosférou vynimočné.

Ohodnotiť

0

Komentáre

Pre vloženie komentára sa musíte prihlásiť.