Heroic potvrdili rastúcu formu a vyhrávajú ďalší turnaj

  • Sebastián Soroka
  • 26. 10. 2020 18:30

Európsky DreamHack Open Fall 2020 bol ďalší zo série online turnajov dotovaný RMR bodmi, ktoré sú potrebné pre kvalifikáciu na major. Na turnaji nechýbala európska špička, ale ani prekvapenia z kvalifikácie. Zastúpenie medzi 16-tkou tímov malo aj Slovensko. Popri STYKOvom Godsente sme mohli sledovať aj výkony frozena z mousesports. Celý turnaj nakoniec ovládli hráči Heroic, ktorí potvrdili, že im online prostredie vyhovuje.

Heroic narazili na pomerne vyrovnanú skupinu. Konkurentom im boli krajania z Astralis, s ktorými sa bijú o post svetovej jednotky, francúzsky G2 Esports a taktiež kvalifikovaný tím Endpoint, ktorý však hral iba „druhé husle“.

Turnaj odštartovali Heroic dánskym derby proti Astralis. Vyrovnaný duel, v ktorom sa blysol najmä Casper "cadiaN" Moller, keď na troch mapách dosiahol takmer 100 killov. Napriek tomu, ale zvládla tento duel lepšia svetová jednotka Astralis. Heroic sa však oklepali hneď v ďalšom zápase proti outsiderom z Endpoint. Tým pádom si zaistili miestenku v playoff, nakoľko zo 4-člennej skupiny postupovali ďalej až tri tímy. Visela ale otázka nad tým, či sa Heroic kvalifikujú do upper bracketu alebo lower bracketu. Odpoveď nám dal ich zápas proti G2 Esports, ktorý skončil lepšie pre Francúzov. Heroic tak postúpili iba do lower bracketu a nič nenasvedčovalo tomu, že by tento turnaj mohli ovládnuť.

V playoff sa ale začal písať celkom iný príbeh. Zostava okolo cadiaNa poslala postupne poslala k zemi ďalší dánsky tím, Team North. Rovnaký osud postretol aj dvojicu nemeckým tímov, Sprout a BIG. V zápase o postup do grandfinále proti NiP to bola taktiež pomerne ľahká jazda, aj napriek jednej stratenej mape.

Najťažšie je ale vždy urobiť posledný krok. Inak tomu nemohlo byť ani v 5-mapovom finále proti Vitality na čele so ZywOom. Vyrovnaná hra sa nám rysovala hneď od začiatku, prvá mapa vyvrcholila až v predĺžení so šťastnejším koncom pre hráčov z krajiny galského kohúta. Na druhej mape sa zopakoval rovnaký scenár, ale tentokrát už s triumfom Heroic. Na tretej mape si match-point vybojovala dánska zostava a mala tak dve pokusy na to, vyhrať celý event. Vitality dokázali vyrovnať stav zápasu, ale na poslednej mape už to bola jasná dominancia zo strany ich súpera.

Hráči z krajiny Vikingov si tak odnášajú zlato z ďalšieho online turnaja. Je ale otázne, či by mali rovnakú formu aj na LAN eventoch. O tom, že nie sú žiadni „onlineri“ nás môžu presvedčiť o necelé dva mesiace v Kolíne nad Rýnom. Tam by sa podľa aktuálnych plánov mal odohrať najbližší offline event pod zášitou ESL. Heroic majú vďaka svojmu víťazstvu na DreamHack Open Fall miestenku istú. Okrem postupu na najbližší LAN event, ich ešte čaká odmena vo výške $33,000 a 2500 RMR Points.

Pre mladého stavna to je ďalší online triumf Photo by HLTV.org

Ohodnotiť

0

Komentáre

Pre vloženie komentára sa musíte prihlásiť.