Hellcase cup 8 kvalifikácia: V hre viacero domácich tímov

  • Sebastián Soroka
  • 02. 05. 2020 23:30

Trochu v úzadí a bez väčšej pozornosti sa dnes na faceite odohrala open kvalifikácia do online turnaja Hellcase cup 8. V nej úradovali aj domáce tímy. Kvalifikácie sa zúčastnili stovky európskych tímov a len štyri z nich sa prebojujú do hlavného turnaja, ktorého zápasy by mali byť k dispozícii aj na stránke HLTV.org. Štart Hellcase cup 8 je naplánovaný na 18.5.

Z popredných česko-slovenských tímov sme v boji mohli vidieť eSubu, ECLOT, Team Sampi, Gunrunners, ENTERPRISE, Team Brute a SINNERS. Práve poslední dvaja menovaní sa spolu v neskoršej fáze kvalifikácie stretli na mape Mirage. Nová zostava Team Sampi a Gunrunners skončili ešte v prvých kolách. Za zmienku stojí aj účasť Leckrovho tímu No Limit Gaming, no tých postretol rovnaký osud ako Fragedove Sampi a zoskúpenie okolo Davida "forsyy" Bilýho, tím Gunrunners.

V hre o postup do hlavného turnaja sú aj ENTERPRISE s Teckoom a uZmanom. Photo by Veni Vidi Vici

Spokojní s dnešným dňom môžu určite byť Eclot, ENTERPRISE a SINNERS. Práve SINNERS zviedli veľmi vyrovnaný duel s Team Brute. SINNERS mali Brute rozhodne čo vracať. Veď práve oni im vzali status neporaziteľného domáceho celku. Cannie a spol. totiž donedávna držali 100% víťaznú šnúru nad tuzemskými celkami. Túžba po pomste tak musela byť o to väčšia, zvlášť po tom, že ich prehra prišla v turnaji Esports RDY cup s prizepoolom 80,000CZK. Zápas bol aj pre tentokrát veľmi vyrovnaný, avšak už úspešnejší pre domácu jednotku. SINNERS, ECLOT a ENTERPRISE vyzvú zajtra v boji o štyri kvalifikačné sloty ďalších 13 tímov. K postupu potrebujú prejsť 2 kolami. Nutno dodať, že pavúk je pre našu scénu priaznivo poskladaný. Žiadna dvojica tímov by sa už nemala v kvalifikácii stretnúť bez toho, aby už nemala istý postup do hlavnej súťaže. O tom, či bude portál HLTV.org o dva týždne vysvietený českými, respektíve slovenskými vlajkami sa rozhodne zajtra.

Zdroj titulnej fotografie: Facebook/Mistrovství ČR v počítačových hrách

SINNERS to majú dobre rozohrané na ďalší euróspký úspech. Photo by SINNERS

Ohodnotiť

1

Komentáre

Pre vloženie komentára sa musíte prihlásiť.